ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ | Κώστας Σωτηρόπουλος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΚΩΣΤΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Κώστας Σωτηρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Από νεαρή ηλικία είχε πάθος με το Επάγγελμα του Ιδιωτικού Ερευνητή. Πριν 30 και πλέον χρόνια, ενώ είχε αποφασίσει να σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων, βρέθηκε (τυχαία) στον χώρο που θαύμαζε ως νέος, στο χώρο των Ιδιωτικών Ερευνητών.

Αισθάνθηκε τυχερός γιατί είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τους καλύτερους Ιδιωτικούς Ερευνητές εκείνης της εποχής και παράλληλα να εκπαιδευτεί από τους ικανούς αυτούς ανθρώπους.

Έμαθε άμεσα τα σωστά Επαγγελματικά Μυστικά, εδραίωσε μέσα του την σωστή στρατηγική για άμεσο αποτέλεσμα και με γνώμονα πάντα την ασφάλεια, το απόρρητο και την απόλυτη Εχεμύθεια εντάχθηκε και αφοσιώθηκε σύντομα στο επάγγελμα που τόσο πολύ αγαπούσε και που βέβαια, τόσο πολύ αγαπάει ακόμη και σήμερα.

Το 1991 είχε ήδη το πρώτο προσωπικό του γραφείο ιδιωτικών Ερευνών και όντας τότε ο πιο νέος εν ενεργεία Πιστοποιημένος Ιδιωτικός Ερευνητής στην Ελλάδα. Έκτοτε και μέσα στις επόμενες δεκαετίες, δημιουργήθηκαν στο σύνολο τέσσερα γραφεία σε κομβικά σημεία στο νομό Αττικής.

Ο πρώτος επαγγελματικός του χώρος, στο κέντρο της πόλης των Αθηνών, αποτελεί ακόμη και σήμερα μετά από σχεδόν 30 χρόνια την Έδρα της Επιχείρησης και βρίσκεται στην οδό Αιόλου 100 & Σταδίου.


Τιμητική Βράβευση - Διάκριση

 1. Τιμητική Διάκριση για την προσφορά του ως Εκπαιδευτής από το Αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ΚΔΜ1.
 2. Από το 2016 είναι ο πρώτος Έλληνας Εισηγητής σε Πιστοποιημένα ΙΕΚ για το μάθημα του Ιδιωτικού Ερευνητή.

ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ

Στα έτη που ακολούθησαν, ειδικεύτηκε και εκπαιδεύτηκε επιπλέον στο Σχεδιασμό, την Εποπτεία και την Υλοποίηση Τεκμηριωμένου Αποτελέσματος σε Έρευνες Ποινικού Δικαίου και ιδιαίτερα σε:

 • Εγκληματολογικές Έρευνες
 • Υποθέσεις Εξαπάτησης Ασφαλιστικών Εταιρειών
 • Έρευνες Ναυτιλιακών Υποθέσεων
 • Υποθέσεις Οργανωμένου Οικονομικού Εγκλήματος & Απάτες
 • Έρευνες Παραποίησης Επώνυμων Προϊόντων
 • Προβλήματα εφήβων, Ναρκωτικά, Ίντερνετ
 • Προστασία Ανηλίκων - Έρευνες για χρήση ουσιών - Bullying -Εφηβική Παραβατικότητα
 • Υποθέσεις για Αναζητήσεις Εξαφανισμένων Ανθρώπων – Αντιμετώπιση περιπτώσεων Απαγωγών & Αρπαγής ανηλίκων

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ DETECTIVES ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 • Ο Κώστας Σωτηρόπουλος έχει μια σταθερή μακροχρόνια συνεργασία με έγκυρους αναγνωρισμένους Detectives σε πολλές χώρες της Ευρώπης.
 • Ως Ιδιωτικός Ερευνητής έχει συντονίσει με απόλυτη επιτυχία πολυάριθμες Εμπιστευτικές Έρευνες σε όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό.
 • Ενημερώνεται επίσης για τη σωστή συμβουλευτική των προβλημάτων της εφηβείας, όπως οι εθισμοί στα ναρκωτικά και στο ίντερνετ.
 • Είναι κάτοχος Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης στη Συμβουλευτική των Εξαρτήσεων από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 • Κάτοχος διπλώματος με αντικείμενο την Εγκληματολογική Ψυχολογία πιστοποιημένος από την Ελληνική Εταιρεία Ψυχολογίας Και Έρευνας.
 • Κατέχει Πτυχίο με αντικείμενο τις Θεωρίες Προσωπικότητας.
 • Είναι επίσης κάτοχος Διπλώματος Criminal Profiling.
 • Ακολούθησε τις σπουδές στις ανθρωπιστικές επιστήμες παρακολουθώντας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο το μάθημα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.
 • Βρίσκεται στην απόκτηση αναγνωρισμένου πτυχίου από το κράτος, για την Άσκηση του Επαγγέλματος του Ψυχολόγου - Ψυχοθεραπευτή, στην προσωποκεντρική προσέγγιση μη κατευθυντική, του Carl Rogers.
 • Διαθέτει πτυχίο στις Συμβουλευτικές Δεξιότητες από την Αναγνωρισμένη Ελληνική Εταιρεία Ψυχολογίας Και Έρευνας.
 • Είναι ο πρώτος και ο μοναδικός Έλληνας Ιδιωτικός Ερευνητής Ντετέκτιβ, ο οποίος διδάσκει από το 2016 σε επίσημα πιστοποιημένο ΙΕΚ από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ το επάγγελμα του «Detective».

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ

Επίσης, στα πλαίσια της καλής πρακτικής, βρίσκεται σε συνεχή εκπαίδευση και ενημερώνεται για τις νέες εξελίξεις πάνω στο αντικείμενο τεχνικών για την πρόληψη & καταπολέμηση των ναρκωτικών.

 1. Παρακολουθεί Διαλέξεις και ενημερώνεται από τις διεθνείς εξελίξεις, στον τομέα Ασφάλεια & Προστασία Ανηλίκων από Διαδικτυακούς Κινδύνους.
 2. Βρίσκεται στο στάδιο της δημιουργίας μιας εξειδικευμένης ομάδας, για την προστασία των παιδιών από απόλυτα καταρτισμένους ανθρώπους σε θέματα: Σωστή & Ασφαλής χρήση τού Διαδικτύου από ανήλικους καθώς επίσης Αντιμετώπιση και Πρόληψη από της Εξαρτησιογόνες Ουσίες. Ευαισθητοποιημένος με τις προκλήσεις της σύγχρονης ζωής, συμμετέχει εθελοντικά σε σχετικές δράσεις για την απεξάρτηση και την επανένταξη των ευπαθών αυτών ομάδων.
 3. Ευαισθητοποιημένος με τις προκλήσεις της σύγχρονης ζωής, συμμετέχει εθελοντικά σε σχετικές δράσεις για την απεξάρτηση και την επανένταξη των ευπαθών αυτών ομάδων.
 4. Προσφέρει υπηρεσίες ως μόνιμος συνεργάτης στο Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό (ΜΚΟ) "ΡΙΖΕΣ" για την επανασύνδεση χαμένων συγγενικών προσώπων σε όλον τον κόσμο.

Επιπλέον στην καθημερινή του ζωή ασχολείται με την ανατροφή των παιδιών του και τον αθλητισμό. Είναι λάτρης της μουσικής και στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τον Αεραθλητισμό, την Oρειβασία – Πεζοπορία και τα ταξίδια με μοτοσικλέτα. Υπήρξε αθλητής σε επίπεδο πρωταθλητισμού και έχει συμμετάσχει στην Εθνική παίδων.

ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Σ.Ε.Ν.

Ο Κώστας Σωτηρόπουλος, είναι Ιδρυτικό Μέλος του Πρώτου Επίσημου Συλλόγου Ελλήνων Ιδιωτικών Ερευνητών (Σ.Ε.Ν.). Διαθέτει Άδεια Λειτουργίας και κάθε Νόμιμη Πιστοποίηση Εξασκήσεως Επαγγέλματος από το Ελληνικό Κράτος – Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη & Αντιμετώπισης του Εγκλήματος. Eίναι κάτοχος Πιστοποιήσεων από Αναγνωρισμένους Οργανισμούς και Έγκυρους Συλλόγους Ιδιωτικών Ερευνητών στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και σε αρκετές πολιτείες της Αμερικής.


ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

Σπουδές για ιδιωτικούς ερευνητές στην Ελλάδα

Διδάσκει τους τρόπους για τη σωστή αντιμετώπιση μιας εμπιστευτικής έρευνας και τις τεχνικές του επαγγέλματος.

Ο σκοπός της διδασκαλίας είναι η πλήρης κατάρτιση του σπουδαστή από τους μελλοντικούς ιδιωτικούς ερευνητές.

Οι σπουδές έχουν διάρκεια 1 έτος και διδάσκονται στο αναγνωρισμένο απο το υπουργείο παιδείας ΙΕΚ στο κέντρο της Αθήνας – Κολωνάκι.

Μάθετε περισσότερα

Σπουδές ιδιωτικού ερευνητή


ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Σε μια ιδιαίτερη έρευνα στης αρχές της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας σχεδόν 30 χρόνια πριν έφτασε στο αποτέλεσμα έχοντας συλλέξει και συνδέσει τα όμορφα στοιχεία, κομμάτια ενός οικογενειακού παζλ.

«Η Αλεξανδρινή των Ανέμων»

Αυτό το παζλ έδωσε το έναυσμα παροτρύνοντας τον εντολέα, την κόρη της Αλεξανδρινής, να οραματιστεί, γιατί όχι, τη συγγραφή ενός ξεχωριστού βιβλίου από έναν καταξιωμένο συγγραφέα της Ελληνικής Λογοτεχνίας, τον Κώστα Μπουμπουρή. Έτσι και έγινε.


Αλεξανδρινή των ανέμων – Συμμετοχή Κώστας Σωτηρόπουλος

Ένα συγγραφικό βιβλίο, λοιπόν, με αληθινά περιστατικά, που ανακαλύφθηκαν σε έρευνες του γραφείου μας και σημαντικές ιστορικές διασταυρωμένες αναφορές από τον συγγραφέα για την Ελλάδα του πολέμου, το 1941, πριν και μετέπειτα.

Ένα βιβλίο, που κέρδισε τη σωστή λογοτεχνική διάσταση από την μαεστρία του Κώστα Μπουμπουρή, μιάς αληθινής ιστορίας με ντοκουμέντα, που πρώτη φορά τυπώνονται και φωτογραφίες σπάνιες από αρχεία μοναδικά, υλικό ακόμα και απο τον χαρακτηρισμένο σε εθνικό μας φωτογράφο, τον αείμνηστο Κώστα Μπαλάφα

Μιά γυναίκα τροτέζα, ηρωίδα που μέχρι και σήμερα την κουβεντιάζουν σε (γλυκές) παρέες, άνθρωποι μεγάλοι σε ηλικία αλλά και νεότεροι, στα Πετράλωνα στο Θησείο και σίγουρα στην ευρύτερη περιοχή.

Μέσα από τις πλούσιες σελίδες του ιστορικού αλλά και μυθιστορηματικού βιβλίου εδραιώνεται ευχάριστα και χρωματίζει ξεθωριασμένες αναμνήσεις σε κάποιους αναγνώστες και ταξιδεύει κάποιους νεότερους.

Μια ανάγνωση δυνατή, συγκινητικά δοσμένη, πάνω στην υπέροχη και ανθρώπινη πλευρά της Αλεξανδρινής των Ανέμων στα δύσκολα χρόνια της κατοχής και η πορεία της σχεδόν μέχρι το σήμερα.

Με την μικρή αλλά σημαντική αφετηρία, λοιπόν, των γραφείων μας στην ιστορία τής Αλεξανδρινής και μαζί με τον πολυτάλαντο συγγραφέα, το αριστουργηματικής γραφής βιβλίο εκδόθηκε το Νοέμβριο του 2014 από της εκδόσεις Φιλιππότης.


ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Σχεδόν 30 χρόνια πριν βράβευση και παραλαβή πιστοποιητικού από τον Υποστράτηγο ε.α Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτριο Αποστολόπουλο γνωστού και ως "Κάλαχαν".
Ο κ. Κώστας Σωτηρόπουλος χαίρει πολύ μεγάλης αναγνώρισης και δίνει κατά καιρούς συνεντεύξεις στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, τόσο στην τηλεόραση όσο και στο ραδιόφωνο.

Παρακαλούμε δείτε: συνεντεύξεις του κ. Κώστα Σωτηρόπουλου.
ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ - Τι λένε για εμάς

Ντετέκτιβ με λόγο τιμής και αξιοπρέπεια. Ταχύτατο γραφείο ιδιωτικών ερευνών. Συστήνω.

- Χρήστος, Αθήνα

Αποτελεσματικός και διακριτικός. Ήταν χαρά μου να συνεργαστώ με αυτό το γραφείο.(Google translate)

- Alex, Ηνωμένο Βασίλειο

Πραγματικά πολύ σοβαροί στην δουλειά τους....υπεύθυνοι άνθρωποι, συστήνω ανεπιφύλακτα.

- Niki, Κηφισιά

Δεν μοιράζομαι αυτά που ξέρω και προσπαθώ να του πω ότι τα καταφέρνω για συνεργάτης του. Ωστόσο παίρνω την ευθύνη να σας τον συστήσω ανεπιφύλαχτα.

- ΜΑΝΟΣ, Ελλάδα

Αποδεδειγμένα πλήρη εχεμύθεια και σύντομα αποτελέσματα. Πάνω απ' όλα με τον ανθρωπο γίνεσαι φιλος, λες και γνωρίζεσαι από χρόνια, κάτι σσν γνωστός από παλιά..!

- Κωσταντίνος, Αθήνα

Γραφείο ντετέκτιβ με εξυπηρέτηση, ευγενικό προσωπικό και απόλυτη εχεμύθεια. Μπράβο σας! Θα σας συστήνω ανεπιφύλακτα.

- Βαγγέλης, Θεσσαλονίκη