ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Κώστας Σωτηρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Από νεαρή ηλικία είχε πάθος με το Επάγγελμα του Ιδιωτικού Ερευνητή. Πριν 30 χρόνια, ενώ είχε αποφασίσει να σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων, βρέθηκε (τυχαία) στον χώρο που θαύμαζε ως νέος, στο χώρο των Ιδιωτικών Ερευνητών.

Αισθάνθηκε τυχερός γιατί είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τους καλύτερους Ιδιωτικούς Ερευνητές εκείνης της εποχής και παράλληλα να εκπαιδευτεί από τους ικανούς αυτούς ανθρώπους.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Έμαθε άμεσα τα σωστά Επαγγελματικά Μυστικά, εδραίωσε μέσα του την σωστή Στρατηγική για άμεσο αποτέλεσμα και με γνώμονα πάντα την ασφάλεια το Απόρρητο και την Απόλυτη Εχεμύθεια εντάχθηκε και αφοσιώθηκε σύντομα στο επάγγελμα που τόσο πολύ αγαπούσε και που βέβαια τόσο πολύ αγαπάει ακόμη και σήμερα.

Το 1991 είχε ήδη το πρώτο προσωπικό του γραφείο ιδιωτικών Ερευνών και όντας τότε ο πιο νέος εν ενεργεία Πιστοποιημένος Ιδιωτικός Ερευνητής. Έκτοτε και μέσα στης επόμενες δεκαετίες , δημιουργήθηκαν στο σύνολο τέσσερα γραφεία σε κομβικά σημεία στο νομό Αττικής.

Ο πρώτος επαγγελματικός του χώρος, στο κέντρο της Αθήνας, αποτελεί ακόμη και σήμερα μετά από σχεδόν 30 χρόνια την Έδρα της Επιχείρησης και βρίσκεται στην οδό Αιόλου 100 & Σταδίου.

Στα έτη που ακολούθησαν, ειδικεύτηκε και εκπαιδεύτηκε επιπλέον στο Σχεδιασμό την Εποπτεία και την Υλοποίηση Τεκμηριωμένου Αποτελέσματος σε Έρευνες Ποινικού Δικαίου και ιδιαίτερα σε:

 • Εγκληματολογικές Έρευνες
 • Υποθέσεις Εξαπάτησης Ασφαλιστικών Εταιριών
 • Έρευνες Ναυτιλιακών Υποθέσεων
 • Υποθέσεις Οργανωμένου Οικονομικού Εγκλήματος & Απάτες
 • Έρευνες Παραποίησης Επώνυμων Προϊόντων
 • Προβλήματα εφήβων, Ναρκωτικά, Ίντερνετ
 • Προστασία Ανηλίκων – Έρευνες για χρήση ουσιών – Εφηβική Παραβατικότητα
 • Υποθέσεις για Αναζητήσεις Εξαφανισμένων Ανθρώπων – Αντιμετώπιση περιπτώσεων Απαγωγών & Αρπαγής ανηλίκων

Ο Κώστας Σωτηρόπουλος έχει μια σταθερή μακροχρόνια συνεργασία με έγκυρους αναγνωρισμένους Detectives σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

 • Ως Ιδιωτικός Ερευνητής έχει συντονίσει με απόλυτη επιτυχία πολυάριθμες Εμπιστευτικές Έρευνες σε όλη την Ελλάδα και στο Εξωτερικό.
 • Ενημερώνεται επίσης για την σωστή συμβουλευτική των προβλημάτων της εφηβείας, όπως οι εθισμοί στα ναρκωτικά και στο ίντερνετ.
 • Είναι κάτοχος Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης στη Συμβουλευτική των Εξαρτήσεων από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ επί του παρόντος μελετάει Εγκληματολογική Ψυχολογία και πολύ σύντομα θα αποκτήσει την ανάλογη αναγνώριση.
 • Συνεχίζει τις σπουδές του στις ανθρωπιστικές επιστήμες παρακολουθώντας στο Ανοιχτό  Πανεπιστήμιο το μάθημα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Στα πλαίσια της καλής πρακτικής, βρίσκεται σε συνεχή εκπαίδευση και ενημερώνεται για τις νέες εξελίξεις πάνω στο αντικείμενο τεχνικών για την πρόληψη & καταπολέμηση των ναρκωτικών. Παρακολουθεί Διαλέξεις και ενημερώνεται από τις διεθνείς εξελίξεις, στον τομέα Ασφάλεια & Προστασία Ανηλίκων από Διαδικτυακούς Κινδύνους. Βρίσκεται στο στάδιο της δημιουργίας μιας εξειδικευμένης ομάδας, για την προστασία των παιδιών από απόλυτα καταρτισμένους ανθρώπους σε θέματα: Σωστή & Ασφαλή χρήση τού Διαδικτύου από ανήλικους καθώς επίσης Αντιμετώπιση και Πρόληψη από της Εξαρτησιογόνες Ουσίες. Ευαισθητοποιημένος με τις προκλήσεις της σύγχρονης ζωής, συμμετέχει εθελοντικά σε σχετικές δράσεις για την απεξάρτηση και την επανένταξη των ευπαθών αυτών ομάδων Προσφέρει υπηρεσίες ως μόνιμος συνεργάτης στο Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό (ΜΚΟ) ¨ΡΙΖΕΣ¨ για την επανασύνδεση χαμένων συγγενικών προσώπων.

Στην καθημερινή του ζωή ασχολείται με την ανατροφή του παιδιού του και τον αθλητισμό. Είναι λάτρης της μουσικής και στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τον Αεραθλητισμό την Oρειβασία – Πεζοπορία και τα ταξίδια με μοτοσικλέτα. Υπήρξε αθλητής σε επίπεδο πρωταθλητισμού και έχει συμμετάσχει σε Εθνική παίδων.

Ο Κώστας Σωτηρόπουλος, είναι Ιδρυτικό Μέλος του Πρώτου Επίσημου Συλλόγου Ελλήνων Ιδιωτικών Ερευνητών (Σ.Ε.Ν.). Διαθέτει Άδεια Λειτουργίας και κάθε Νόμιμη Πιστοποίηση Εξασκήσεως Επαγγέλματος από το Ελληνικό Κράτος – Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη & Αντιμετώπισης του Εγκλήματος.  Eίναι κάτοχος Πιστοποιήσεων από Αναγνωρισμένους  Οργανισμούς και Έγκυρους  Συλλόγους Ιδιωτικών Ερευνητών στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και σε αρκετές πολιτείες της Αμερικής. Επίσης, είναι Πιστοποιημένος Έλληνας  καθηγητής για τις σπουδές στο επάγγελμα των  ιδιωτικών ερευνητών (private investigator).


Σπουδές για ιδιωτικούς ερευνητές στην Ελλάδα

Διδάσκει τους  τρόπους για  την σωστή αντιμετώπιση μιας εμπιστευτικής έρευνας  και τις τεχνικές    του επαγγέλματος.

Ο σκοπός της διδασκαλίας είναι η πλήρης κατάρτιση του σπουδαστή από τους μελλοντικούς ιδιωτικούς ερευνητές.

Οι σπουδές  έχουν διάρκεια 2 έτη και διδάσκονται  στο αναγνωρισμένο απο το  υπουργείο παιδείας ΙΕΚ  ‘’Ύπαρξη’’  στο κέντρο της Αθήνας – Κολωνάκι.

Μάθετε περισσότερα

Σπουδές ιδιωτικού ερευνητή


«Η Αλεξανδρινή των Ανέμων»

Σε μια ιδιαίτερη έρευνα στης αρχές της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας σχεδόν 30 χρόνια πριν και φτάνοντας στο αποτέλεσμα έχοντας συλλέξει και συνδέσει τα όμορφα στοιχεία, κομμάτια ενός οικογενειακού πάζλ, έδωσε το έναυσμα παροτρύνοντας τον εντολέα, την κόρη της Αλεξανρινής, να οραματιστεί, γιατί όχι, την συγγραφή ενός ξεχωριστού βιβλίου από έναν καταξιωμένο συγγραφέα της Ελληνικής Λογοτεχνίας, τον Κώστα Μπουμπουρή. Έτσι και έγινε.


Αλεξανδρινή των ανέμων – Συμμετοχή Κώστας Σωτηρόπουλος

Ένα συγγραφικό βιβλίο, λοιπόν, με αληθινά περιστατικά, που ανακαλύφθηκαν σε έρευνες του γραφείου μας και σημαντικές ιστορικές διασταυρωμένες αναφορές από τον συγγραφέα για την Ελλάδα του πολέμου, το 1941, πριν και μετέπειτα.

Ένα βιβλίο, που κέρδισε τη σωστή λογοτεχνική διάσταση από την μαεστρία του Κώστα Μπουμπουρή, μιάς αληθινής ιστορίας με ντοκουμέντα, που πρώτη φορά τυπώνονται και φωτογραφίες σπάνιες από αρχεία μοναδικά, υλικό ακόμα και απο τον χαρακτηρισμένο σε εθνικό μας φωτογράφο, τον αείμνηστο Κώστα Μπαλάφα

Μιά γυναίκα τροτέζα, ηρωίδα που μέχρι και σήμερα την κουβεντιάζουν σε (γλυκές) παρέες, άνθρωποι μεγάλοι σε ηλικία αλλά και νεότεροι, στα Πετράλωνα στο Θησείο και σίγουρα στην ευρύτερη περιοχή .

Μέσα από τις πλούσιες σελίδες του ιστορικού αλλά και μυθιστορηματικού βιβλίου εδραιώνεται ευχάριστα και χρωματίζει ξεθωριασμένες αναμνήσεις σε κάποιους αναγνώστες και ταξιδεύει κάποιους νεότερους .

Μια ανάγνωση δυνατή, συγκινητικά δοσμένη, πάνω στην υπέροχη και ανθρώπινη πλευρά της Αλεξανδρινής των Ανέμων στα δύσκολα χρόνια της κατοχής και η πορεία της σχεδόν μέχρι το σήμερα .

Με την μικρή αλλά σημαντική αφετηρία, λοιπόν, των γραφείων μας στην ιστορία τής Αλεξανδρινής και μαζί με τον πολυτάλαντο συγγραφέα, το αριστουργηματικής γραφής βιβλίο εκδόθηκε το Νοέμβριο του 2014 από της εκδόσεις Φιλιππότης.


ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Σχεδόν 30 χρόνια πριν βράβευση και παραλαβή πιστοποιητικού από τον Υποστράτηγο  ε.α  Ελληνικής  Αστυνομίας  Δημήτριο Αποστολόπουλο γνωστού και ως (Κάλαχαν)
Ο κ. Κώστας Σωτηρόπουλος χαίρει πολύ μεγάλης αναγνώρισης και δίνει κατά καιρούς συνεντεύξεις στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, τόσο στην τηλεόραση όσο και στο ραδιόφωνο.

Πιέστε στο σύνδεσμο για να δείτε δειγματοληπτικά συνεντεύξεις του κ. Κώστα Σωτηρόπουλου.

Πιστοποιήσεις Ιδιωτικού Ερευνητή

Άδεια από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Άδεια από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης – Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας:
Αρ. αδείας 4891/7/1/50-Γ
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – Τμήμα Ανάλυσης και Αντιμετώπισης του Εγκλήματος:
Αρ. αδείας 4891/7/1/50-ΙΑ
Διεύθυνση Δημόσιας Ασφαλείας:
Αρ. αδείας 4891/7/1/50-Ι
Γραφεία Ιδιωτικών Ερευνών – Νόμος 3206/2003/ΦΕΚ/299/Α/23.12.2003

Σύλλογος Ελλήνων Ιδιωτικών Ερευνητών

Πιστοποιητικό του Συλλόγου Ελλήνων Ιδιωτικών Ερευνητών
(Ιδρυτικό Μέλος Σ.Ε.Ν.)

Αρ. αδείας 22455/1999

Πιστοποίηση από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Συμβουλευτική των Εξαρτήσεων – Έφηβοι και Ναρκωτικά

Σημαντικό!

Συνιστούμε στους ενδιαφερόμενους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά στα ιδιωτικά γραφεία ερευνών, όπου απευθύνονται. Οφείλουν να ελέγχουν, αν φέρουν τις επίσημες πιστοποιήσεις.


Υπηρεσίες Γραφείου Ιδιωτικών Ερευνών

Ο επαγγελματισμός των στελεχών και των συνεργατών μας καθώς και η ειδίκευση μας σε θέματα τηλεφωνίας, ηλεκτρονικών υπολογιστών και γενικότερα παρακολούθησης και εντοπισμού με την χρήση της τελευταίας τεχνολογίας είναι το κλειδί για την αποτελεσματικότητα μας.

Η συνεργασία με τους πελάτες μας διακρίνεται για την αξιοπιστία, την εχεμύθεια, την ασφάλεια, την αμεσότητα και την εμπιστοσύνη. Τα αποτελέσματα των υποθέσεων, που διερευνούμε, μας καθιέρωσαν ανάμεσα στα μεγαλύτερα και εγκυρότερα Γραφεία Εμπιστευτικών Ερευνών στην Ελλάδα.

Σημαντική επίσης είναι και η εξειδίκευσή μας σε θέματα παιδιών και εφήβων και η δυνατότητά μας να αναλαμβάνουμε υποθέσεις που αφορούν τη χρήση ουσιών (ναρκωτικά), σεξουαλικής παρενόχλησης, σχολικής βίας, ενδοοικογενειακής βίας και εκφοβισμού.

Τι λένε για εμάς