Δείγματα Συνεντεύξεων

Ο κ. Κώστας Σωτηρόπουλος δίνει κατά καιρούς συνεντεύξεις στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, τόσο στην τηλεόραση όσο και στο ραδιόφωνο.

Εδώ σας παρουσιάζουμε δειγματοληπτικά συνεντεύξεις του κ. Κώστα Σωτηρόπουλου στο askmen και vice για το λειτούργημα του ντετέκτιβ που υπηρετεί με αφοσίωση.

Bullying: Πώς να το εντοπίσεις και να το αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά

Τα πάντα για τον εκφοβισμό. Ρωτήσαμε τους ειδικούς και έχουμε όλες τις απαντήσεις

Τα τελευταία χρόνια ένας νέος όρος έχει μπει στη ζωή μας και ιδίως, σε εκείνη των γονέων. Το bullying, ή αλλιώς εκφοβισμός, έχει απασχολήσει ήδη γονείς, παιδιά αλλά και παιδαγωγούς αποδεικνύοντας πως ενώ είναι καινούργιος όρος, στην πραγματικότητα υπάρχει πολλά χρόνια τώρα.

Ως bullying ορίζεται η επιθετική συμπεριφορά -σωματική, λεκτική, ψυχολογική ή και κοινωνική- και που εκδηλώνεται σκόπιμα, απρόκλητα και επαναλαμβανόμενα ενώ κρούσματά του έντοπίζονται στο σχολείο, στον εργασιακό χώρο αλλά και στο ίντερνετ. Σύμφωνα με την ψυχολογία, σκοπός της είναι η επιβολή του ατόμου που ασκεί τη βία σε αυτούς που την υφίστανται, ως επιβεβαίωση της δύναμης και της εξουσίας του.

Το bullying, άρα, δεν σταματά μονάχα στο σχολικό προαύλιο ενώ δεν είναι απαραίτητο να γίνεται μεταξύ ανηλίκων. Μπορεί να αφορά ένα παιδί και ένα ενήλικο ή ακόμα να υφίσταται μεταξύ δύο ενηλίκων.

Δείτε το πλήρες άρθρο στο MissBloom


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ στο VICE

Συνέντευξη ντετέκτιβ στο vice

 Τι Υποθέσεις Αναλαμβάνει ένας Ιδιωτικός Ντετέκτιβ στην Ελλάδα;

Θυμάμαι πως, όταν ήμουν μικρός, ήθελα να γίνω πράκτορας του FBI ή ντετέκτιβ. Όπως καταλαβαίνετε όμως, δεν τα κατάφερα. Δεν ξέρω, πάντα με ενθουσίαζε η ιδέα να ψάχνω για εξωγήινους στη μέση του πουθενά, όπως ο Mulder στο X-Files, να κυκλοφορώ στους σκοτεινούς δρόμους της πόλης εξιχνιάζοντας εγκλήματα, σαν τον επιθεωρητή Μονταλμπάνο, ή έστω, τον Αστυνόμο Μπέκα. Άντε στην τελική, να ήμουν ιδιωτικός ντετέκτιβ σαν τον Sherlock Holmes. Τα χρόνια πέρασαν, αλλά ο ενθουσιασμός μου όσον αφορά τα εν λόγω επαγγέλματα δεν έχει μειωθεί. Κι αφού δεν κατάφερα να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο, αποφάσισα να δω πως είναι η ζωή για έναν ιδιωτικό ερευνητή στην Ελλάδα του 2016.

Θέλοντας να λύσω όλες μου τις απορίες, επισκέφτηκα τον Κώστα Σωτηρόπουλο, ιδιωτικό ερευνητή, στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για έναν άνθρωπο με πολύ μεγάλη εμπειρία στον χώρο μιας και υπηρετεί το επάγγελμα εδώ και περίπου 26 χρόνια. Για την επόμενη ώρα, κάναμε μια άκρως ενδιαφέρουσα κουβέντα σχετικά με τη φύση της δουλειάς του αλλά και το πως είναι να είσαι ντετέκτιβ στη χώρα μας.

VICE: Ως ιδιωτικός ερευνητής, τι είναι αυτό που κάνετε;

Κώστας Σωτηρόπουλος: Αναλαμβάνω το κομμάτι της έρευνας το οποίο θα πρέπει να στοιχειοθετηθεί και να δρομολογηθεί, είτε σε δικαστική διαμάχη, είτε σε προσωπικό επίπεδο, ώστε να μπορέσει να πάρει κάποιος συγκεκριμένες απαντήσεις. …

Δείτε το πλήρες άρθρο στο vice


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ στο askmen

Συνέντευξη ντετέκτιβ στο askmen

Πώς θα καταλάβεις αν η σύντροφός σου σε απατά

Ένας επαγγελματίας ντετέκτιβ απαριθμεί τα 10 αλάνθαστα σημάδια που δείχνουν ότι κάτι τρέχει (και είναι σοβαρό)

askmen ΑΠΙΣΤΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΚΩΣΤΑΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣΗ απιστία είναι ένα θέμα που απασχολεί την ανθρωπότητα από την αυγή του πολιτισμού, που παραμένει επίκαιρο ακόμη και στις ημέρες μας και το οποίο στοιχηματίζουμε ότι θα εξακολουθήσει να απασχολεί την ανθρωπότητα και στο μέλλον.

Βλέπεις, είτε μας αρέσει, είτε όχι, το επονομαζόμενο «κέρατο» αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των ανθρωπίνων σχέσεων, μολονότι και αυτό – όπως και τόσα άλλα πράγματα γύρω μας – υποπίπτει σε «μόδες» και «τάσεις». «Την τελευταία δεκαετία -από το 2006 και μετά, δηλαδή- αυτές που απιστούν περισσότερο σε μια σχέση είναι οι γυναίκες» αναφέρει ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Κώστας Σωτηρόπουλος. «Το γεγονός αυτό δεν οφείλεται μόνο στη χειραφέτηση του ασθενούς φύλου – κάτι που είναι απολύτως θεμιτό – αλλά σε μια κακώς εννοούμενη “μόδα” που έχει επικρατήσει τελευταία, λόγω των προτύπων που προβάλλονται από τα Μέσα.

Δείτε το πλήρες άρθρο στο askmen


ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ
 
ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ - Τι λένε για εμάς

Ντετέκτιβ με λόγο τιμής και αξιοπρέπεια. Ταχύτατο γραφείο ιδιωτικών ερευνών. Συστήνω.

- Χρήστος, Αθήνα

Αποτελεσματικός και διακριτικός. Ήταν χαρά μου να συνεργαστώ με αυτό το γραφείο.(Google translate)

- Alex, Ηνωμένο Βασίλειο

Πραγματικά πολύ σοβαροί στην δουλειά τους....υπεύθυνοι άνθρωποι, συστήνω ανεπιφύλακτα.

- Niki, Κηφισιά

Δεν μοιράζομαι αυτά που ξέρω και προσπαθώ να του πω ότι τα καταφέρνω για συνεργάτης του. Ωστόσο παίρνω την ευθύνη να σας τον συστήσω ανεπιφύλαχτα.

- ΜΑΝΟΣ, Ελλάδα

Αποδεδειγμένα πλήρη εχεμύθεια και σύντομα αποτελέσματα. Πάνω απ' όλα με τον ανθρωπο γίνεσαι φιλος, λες και γνωρίζεσαι από χρόνια, κάτι σσν γνωστός από παλιά..!

- Κωσταντίνος, Αθήνα

Γραφείο ντετέκτιβ με εξυπηρέτηση, ευγενικό προσωπικό και απόλυτη εχεμύθεια. Μπράβο σας! Θα σας συστήνω ανεπιφύλακτα.

- Βαγγέλης, Θεσσαλονίκη