Παίζει το παιδί σας παιχνίδια στο internet; Υψηλοί κίνδυνοι στο online gaming

Παίζει το παιδί σας παιχνίδια στο internet; Υψηλοί κίνδυνοι στο online gaming

Παίζει το παιδί σας παιχνίδια στο ίντερνετ; Δώστε ιδιαίτερη προσοχή καθώς το online gaming εγκυμονεί πολύ υψηλούς κινδύνους! Τα περισσότερα παιδιά ως γενιά της σύγχρονης τεχνολογίας είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένα με όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές και το διαδίκτυο. Τα διαδικτυακά παιχνίδια που διαθέτουν ομαδική διασύνδεση και διαδραστική επικοινωνία παρουσιάζουν μεγάλη απήχηση αποτελώντας μια από τις αγαπημένες τους επιλογές. Ωστόσο, δεν είναι λίγα τα κρούσματα στα οποία τα φαινομενικά «αθώα» αυτά παιχνίδια εξελίσσονται σε ιδιαίτερα επικίνδυνα για την ασφάλεια των παιδιών. Πολλές φορές το online gaming θέτει συχνά σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή!

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή καθώς το online gaming εγκυμονεί κινδύνους!

Σύμφωνα με βρετανικές εφημερίδες, το παιχνίδι ξεκίνησε να βρίσκει απήχηση μέσω του Facebook σε μαθητές της Βορείου Ιρλανδίας και στη συνέχεια η νέα αυτή «μόδα» επεκτάθηκε και σε νεαρά άτομα στην Βρετανία.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή καθώς το online gaming εγκυμονεί κινδύνους!
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο συναγερμός που σήμανε πριν λίγες ημέρες στις Αρχές διεθνώς, λόγω ενός νέου «αρρωστημένου» παιχνιδιού που άρχισε να κάνει την εμφάνισή του και να διαδίδεται μέσω του Facebook.

Πρόκειται για το διαδικτυακό παιχνίδι «48 hours Challenge» (Πρόκληση 48 ωρών) το οποίο παροτρύνει παιδιά και εφήβους να το σκάνε από το σπίτι τους τουλάχιστον για δύο 24ωρα και μάλιστα ανά δυάδες, με σκοπό να μην τους βρίσκει κανείς στο διάστημα αυτό.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή καθώς το online gaming εγκυμονεί κινδύνους!

Είναι συγκλονιστική η μαρτυρία μιας μητέρας η οποία βίωσε όλη την αγωνία και την ταραχή μέχρι να εντοπιστεί κόρη της από τις Αρχές 55 μίλια μακριά από το σπίτι.

Χαρακτηριστικά δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό: «Ήμουν τρομοκρατημένη, δεν ήξερα αν ήταν νεκρή, αν είχε πέσει θύμα βιασμού ή αν την είχαν δολοφονήσει. Αλλά τα παιδιά που συμμετέχουν στο παιχνίδι αυτό νομίζουν ότι είναι αστείο. Το παιδί μου είχε »ηγετικό» ρόλο στο παιχνίδι και εξαφανίστηκε για περίπου 55 ώρες προτού εντοπιστεί από τις Αρχές». Η μητέρα πρόσθεσε επίσης ότι οι έφηβοι που συμμετείχαν στο παιχνίδι αγνοούσαν τους όρους του: ότι έπρεπε να εξαφανιστούν για 48 ώρες και στη συνέχεια να επιστρέψουν στους οικείους τους.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Independent», oι παίκτες παίρνουν πόντους κάθε φορά που συγγενείς και φίλοι κάνουν έκκληση στα social media για τον εντοπισμό τους. Το 48 hours Challenge είναι ένα αντίγραφο του παιχνιδιού Game of 72 (Παιχνίδι 72 ωρών) που είχε κάνει θραύση στη δυτική Ευρώπη το 2015, με νεαρά άτομα- ακόμα και παιδιά-να εξαφανίζονται από τα σπίτια τους και τους γονείς τους να τα ψάχνουν πάνω από 72 ώρες. Τότε, για πρώτη φορά είχε εξαφανιστεί ένα 13χρονο κορίτσι για τρεις ολόκληρες ημέρες!

Οπωσδήποτε τα παιδιά είναι πολύ πιο ευάλωτα στα εξωτερικά ερεθίσματα, για αυτό και χρειάζεται ως γονείς να έχετε όλοι αυξημένα αντανακλαστικά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα παιχνίδια στο internet για το παιδί σας;
Είναι σκόπιμο να ελέγχετε ανά τακτά διαστήματα τα παιχνίδια στο internet, που παίζει το παιδί σας καθώς και τις συνομιλίες που έχει μέσω chat σε αυτά.

Επικίνδυνα παιχνίδια στο internet

Οτιδήποτε περίεργο πέσει στην αντίληψή σας, χρήζει διακριτικής παρακολούθησης για να προλάβετε δυσάρεστες καταστάσεις.

Τι λένε για εμάς