Απάτη με ασφαλιστήρια Ι.Χ. – Πως έστησαν το κόλπο με τα… άκυρα ασφαλιστήρια των Ι.Χ. Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση

Απάτη με ασφαλιστήρια Ι.Χ. – Πως έστησαν το κόλπο με τα… άκυρα ασφαλιστήρια των Ι.Χ. Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση

Νέα απάτη με πλαστά ασφαλιστήρια αποκαλύφθηκε χθες στο Ηράκλειο ενώ ήδη έχουν γίνει δύο συλλήψεις από τις αστυνομικές αρχές, δέκα ημέρες περίπου μετά την σύλληψη δύο γνωστών ασφαλιστών του Ηρακλείου ύστερα από την διαπίστωση ότι συμβόλαια ασφαλιστήρια που είχαν οδηγοί ήταν πλαστά.

H υπόθεση ήρθε στο φως όταν ένας 26χρονος οδηγός μετέβη στην Τροχαία Ηρακλείου για να τακτοποιήσει κλήση που είχε λάβει για ανασφάλιστο Ι.Χ. Όπως διαπιστώθηκε το συμβόλαιο είχε εκδοθεί από ασφαλιστική εταιρεία που εδρεύει στη Σόφια της Βουλγαρίας και δεν έχει αδειοδότηση δραστηριοποίησης στην Ελλάδα. Έτσι το ασφαλιστήριο θεωρήθηκε πλαστό.

Μετά από έρευνες οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στο πρόσωπο το οποίο είχε εκδώσει το ασφαλιστήριο. Επρόκειτο για μια 39χρονη, η οποία παρουσιαζόταν ως ασφαλιστική σύμβουλος. Έτσι συνελήφθησαν και οι δύο και θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν αποτελεί το μόνο που έχει καταγραφεί σε επίπεδο Κρήτης και ειδικά Ηρακλείου, γι’ αυτό απαιτείται μεγάλη προσοχή από τους καταναλωτές, προκειμένου να μην πέφτουν θύματα επιτήδειων. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν αντιμετωπίζει ευθύνες μόνο ο ασφαλιστής »μαϊμού» αλλά και εκείνος που αγοράζει το πλαστό ασφαλιστήριο, τις περισσότερες περιπτώσεις αν αγνοία του.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την υπόθεση:
«Συνελήφθησαν, χθες (08.04.2013) το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, 26χρονος ημεδαπός και 39χρονη ημεδαπή, για πλαστογραφία πιστοποιητικών και απάτη. Ειδικότερα, χθες (08.04.2013) το πρωί, ο 26χρονος με σκοπό την ακύρωση τροχονομικής παράβασης, η οποία του είχε βεβαιωθεί, προσκόμισε στο Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, το οποίο εκδόθηκε από ασφαλιστική εταιρεία με έδρα την Σόφια Βουλγαρίας.

Από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου, διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω ασφαλιστική εταιρία δεν έχει αδειοδότηση δραστηριοποίησης στην Ελλάδα και ως εκ τούτου το εκδοθέν, με το όνομα αυτής, ασφαλιστήριο συμβόλαιο, είναι πλαστό. Στο πλαίσιο της διενεργηθείσας προανάκρισης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε ότι η 39χρονη, η οποία φέρει την ιδιότητα του ασφαλιστικού συμβούλου, παρέδωσε προ τριημέρου στον 26χρονο, το αναφερόμενο πλαστό ασφαλιστήριο συμβόλαιο, προκειμένου να το προσκομίσει ως πρωτότυπο στο Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.»

Τι λένε για εμάς