Υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών: Μπορούν να γίνουν τηλεφωνικές υποκλοπές στο Μέγαρο Μαξίμου;Υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών: Μπορούν να γίνουν τηλεφωνικές υποκλοπές στο Μέγαρο Μαξίμου;

Created: 10/11/2017

Υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών: Μπορούν να γίνουν τηλεφωνικές υποκλοπές στο Μέγαρο Μαξίμου; Ποιος και πως θα μπορούσε να υποκλέψει τις συνομιλίες ακόμη και του ίδιου του Πρωθυπουργού της χώρας μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου; Πως θα κατόρθωνε κάποιος ν αποφύγει την παράνομη καταγραφή του από κρυμμένες μικροκάμερες;

Απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα καλούνται να δώσουν υπεύθυνοι ασφαλείας κυβερνητικών παραγόντων ύστερα από τη δημοσιοποίηση του βίντεο με την καταγραφή του πρώην γ. γ. της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου, αλλά και τις δηλώσεις του στελέχους της «Χρυσής Αυγής» Ηλία Κασιδιάρη ότι διαθέτει μαγνητοφωνημένες συνομιλίες του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με ανώτερο δικαστικό.

Σύμφωνα λοιπόν με αναφορές αξιωματούχων της λεωφόρου Κατεχάκη, αλλά και ειδικών σε τέτοιου είδους συστήματα «κοριός στο Μέγαρο Μαξίμου είναι εξαιρετικά δύσκολο να τοποθετηθεί». Όπως λένε «τουλάχιστον μία ή δύο φορές τον χρόνο κλιμάκιο της Ε’ Διεύθυνσης της ΕΥΠ – ειδικό σε θέματα επικοινωνιών – ελέγχει τους χώρους του πρωθυπουργικού γραφείου με ειδικό σαρωτή, που μπορεί να προσδιορίσει ηλεκτρονικά μικροκυκλώματα που μπορεί να σχετίζονται με κοριό και αναμεταδότη συνομιλιών.

Επιπλέον κάθε πρώτη του μήνα υπάλληλοι από την ίδια διεύθυνση της ΕΥΠ πηγαίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου κι αλλάζουν τις επονομαζόμενες «κλείδες» – κωδικούς – των τριψηφίων τηλεφώνων για απόρρητη επικοινωνία μελών της κυβέρνησης.

Μία δεύτερη περίπτωση είναι να υπάρχει υποκλοπή του τηλεφώνου του Πρωθυπουργού μέσω του συστήματος νομίμων συνακροάσεων της ΕΥΠ – έχει την δυνατότητα ακρόασης άνω των 700 τηλεφώνων – στον 15ο όροφο του κτιρίου της λεωφόρου Κατεχάκη. Όμως αυτό προϋποθέτει ότι θα υπήρχε συνεργασία και «συνωμοσία» υψηλόβαθμων παραγόντων της ΕΥΠ, που θα έδιναν σχετική εντολή και θα φρόντιζαν την απόκρυψη της διαδικασίας υποκλοπής του τηλεφώνου του πρωθυπουργού.

Η τρίτη περίπτωση ήταν κάποιος πράκτορας να χρησιμοποιούσε το φορητό βαλιτσάκι της ΕΥΠ, το οποίο θα βρισκόταν μέσα σε κάποιο όχημα, κοντά στο μέγαρο Μαξίμου και θα υπέκλεπτε από κοντά, στοχευμένα το τηλέφωνο του Πρωθυπουργού. Μάλιστα τον Απρίλιο του 2009 είχε εντοπισθεί πράκτορας της ΕΥΠ με ύποπτη συσκευή στην οδό Ηρώδου του Αττικού. Όμως τότε είχαν μιλήσει για άσχετη ενέργειά του. Όμως ακόμη και υποκλοπή με το «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ προϋποθέτει άνωθεν εντολή κι ειδικές διαδικασίες».

Όπως ωστόσο συμπληρώνουν οι ίδιοι άνθρωποι «δεν μπορεί να αποκλεισθεί ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει κι από έναν ιδιώτη, αφού τέτοιου είδους φορητές συσκευές υπάρχουν και στο εμπόριο ή πωλούνται μέσω ειδικών εταιρειών. Κι αυτό ακριβώς είναι ένα μεγάλο πρόβλημα».

Θεωρητικά μία τέτοιου είδους υποκλοπή μπορεί να υπάρξει κι από συστήματα δορυφορικής καταγραφής που – όπως απέδειξε η υπόθεση Σνοόουντεν – χρησιμοποιεί η NSA. Όμως προφανώς …μάλλον είναι εξαιρετικά δύσκολο σε αυτό το υλικό να έχει πρόσβαση ο Κασιδιάρης ή ο Παναγιώταρος!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα τελευταία χρόνια κυβερνητικά στελέχη επειδή δεν έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη από τεχνικής και όχι μόνο άποψης στα στελέχη της ΕΥΠ να ελέγξουν τα γραφεία τους, απευθύνονται σε γραφεία ιδιωτικών ερευνητών και χρηστών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας.

Όσον αφορά τον τρόπο για τον εντοπισμό κρυφών καμερών, οι ειδικοί αναφέρουν ότι για τον σκοπό αυτόν υπάρχουν ειδικοί σαρωτές, κόστους εκατοντάδων ευρώ, οι οποίοι όμως είναι σχετικά δύσχρηστοι. Κι αυτό γιατί ο χρήστης του σαρωτή πρέπει να τον κρατά απέναντι από τον συνομιλητή του και να τον ελέγχει με πρόδηλο τρόπο, δείχνοντας τις υπόνοιες που έχει.

Οι σαρωτές αυτοί με υπέρυθρες ακτίνες μπορούν να εντοπίσουν σαν ισχυρό «κόκκινο» στίγμα την άκρη του φακού της μικροκάμερας όπου κι αν είναι καλά κρυμμένος. Επιπλέον στην αγορά υπάρχουν ειδικά σκάνερ αξίας περίπου άνω των 1.000 ευρώ με ενσωματωμένο έγχρωμο μόνιτορ και ήχο που έχουν την δυνατότητα εντοπισμού και ανίχνευσης ασύρματων καμερών που λειτουργούν στις συχνότητες από 900 Mhz έως 2,7GHz.

Σημειώνεται ότι μικροκάμερες μπορεί να τοποθετηθούν όχι μόνο σε φορητά αντικείμενα όπως στυλό, μπουτόν κ. λ. π, αλλά ακόμη και μέσα σε τοίχους όπου ενσωματώνεται και το σύστημα καταγραφής. Το σύστημα αυτό συνολικής αξίας άνω των 3.000 ευρώ προϋποθέτει την εγκατάσταση της κάμερας σε συνεννόηση με τους κατασκευαστές του σπιτιού και με ειδική τοποθέτηση μέσα στους σοβάδες. Ο εντοπισμός της θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολος, αφού μάλιστα προτιμάται η κάμερα να τοποθετείται στην «γωνιά» που σχηματίζουν οι τοίχοι κι είναι ουσιαστικά αόρατη.

Μεγάλο ζητούμενο στον τομέα ασφάλειας είναι οι σαρωτές για τον εντοπισμό κινητών τηλεφώνων που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για μαγνητοφωνήσεις, βιντεοσκοπήσεις κλπ.

Σε συναντήσεις πολιτικών αλλά κι επιχειρηματιών ζητείται για λόγους ασφαλείας όλοι οι συμμετέχοντες να αφήσουν τα τηλέφωνα τους εκτός αίθουσας συνεδριάσεων. Έτσι καλείται ειδική ομάδα τεχνικών οι οποίοι έναντι 1.000 – 2.000 ευρώ όχι μόνο ελέγχουν τους χώρους για κοριούς, αλλά και με σαρωτές εξετάζουν αν κάποιος από τους «συνέδρους» …ξέχασε και πήρε μαζί του το κινητό στην αίθουσα των συνομιλιών.Δείτε τα άρθρα από το blog μας!

 • Πώς γίνεται η παρακολούθηση τηλεφώνου σταθερού και κινητού;

  Πώς γίνεται η παρακολούθηση τηλεφώνου σταθερού και κινητού;

  Η παρακολούθηση τηλεφώνου αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές υπηρεσίες που παρέχουμε. Η παρακολούθηση κινητού τηλεφώνου αλλά και σταθε[..] 10 / 11 / 2020

 • Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα από 15χρονη που έσφαξε τη μητέρα της

  Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα από 15χρονη που έσφαξε τη μητέρα της

  Ομολόγησε η 15χρονη μαζί με τον 17χρονο φίλο της ότι μαζί σκότωσαν την 50χρονη μητέρα της στην Αγία Βαρβάρα. Άγριο έγκλημα μπροστά από [..] 09 / 11 / 2020

 • Υπόθεση ασέλγειας στον Πειραιά με δύο ανήλικα

  Υπόθεση ασέλγειας στον Πειραιά με δύο ανήλικα

  52χρονος που ασελγούσε σε ανήλικα συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς την Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλεια[..] 05 / 10 / 2020

 • Όπλα στην Καστοριά ικανά για πολεμικές επιχειρήσεις

  Όπλα στην Καστοριά ικανά για πολεμικές επιχειρήσεις

  Χθες ανακάλυψε η αστυνομία στην Καστοριά όπλα ικανά για πολεμικές επιχειρήσεις σε τεράστιο οπλοστάσιο θαμμένο σε έναν χώρο με ιδιοκτήτη[..] 12 / 09 / 2020ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ - Τι λένε για εμάς

Ντετέκτιβ με λόγο τιμής και αξιοπρέπεια. Ταχύτατο γραφείο ιδιωτικών ερευνών. Συστήνω.

- Χρήστος, Αθήνα

Αποτελεσματικός και διακριτικός. Ήταν χαρά μου να συνεργαστώ με αυτό το γραφείο.(Google translate)

- Alex, Ηνωμένο Βασίλειο

Πραγματικά πολύ σοβαροί στην δουλειά τους....υπεύθυνοι άνθρωποι, συστήνω ανεπιφύλακτα.

- Niki, Κηφισιά

Δεν μοιράζομαι αυτά που ξέρω και προσπαθώ να του πω ότι τα καταφέρνω για συνεργάτης του. Ωστόσο παίρνω την ευθύνη να σας τον συστήσω ανεπιφύλαχτα.

- ΜΑΝΟΣ, Ελλάδα

Αποδεδειγμένα πλήρη εχεμύθεια και σύντομα αποτελέσματα. Πάνω απ' όλα με τον ανθρωπο γίνεσαι φιλος, λες και γνωρίζεσαι από χρόνια, κάτι σσν γνωστός από παλιά..!

- Κωσταντίνος, Αθήνα

Γραφείο ντετέκτιβ με εξυπηρέτηση, ευγενικό προσωπικό και απόλυτη εχεμύθεια. Μπράβο σας! Θα σας συστήνω ανεπιφύλακτα.

- Βαγγέλης, Θεσσαλονίκη