Εθισμός στο διαδίκτυο (ίντερνετ)

Ο εθισμός στο διαδίκτυο (internet) συχνά δεν γίνεται αντιληπτός. Περιλαμβάνει τη διαρκή αναζήτηση πληροφοριών σε ιστοσελίδες, την μανιώδη ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το πολύ συχνό chatting, την εμμονή με σελίδες ερωτικού περιεχομένου, το τζόγο και τα στοιχήματα στο διαδίκτυο, τις ηλεκτρονικές αγορές ακόμα και την υπερβολική εργασιομανία μέσω διαδικτύου.

Ο εθισμός στο διαδίκτυο, δημιουργεί συναισθηματική ανισορροπία, αδυναμία απόλαυσης των ουσιαστικών πραγμάτων στη ζωή και συχνά οδηγεί σε οικονομική καταστροφή.

Το γραφείο μας μέσα από παρακολούθηση και έρευνα μπορεί να ενημερώσει σχετικά με την κατάσταση του ατόμου με ουσιαστικές αποδείξεις, αλλά και να προστατεύσει το ίδιο το άτομο από μία πληθώρα κινδύνους στους οποίους εκτίθεται όπως πιθανές διαδικτυακές απάτες, ψεύτικες αγορές, προσβολή της προσωπικότητας του κ.ά.

Διαδικτυακός εκφοβισμός

Ο διαδικτυακός εκφοβισμός αφορά τον την απειλή, την ταπείνωση ή την παρενόχληση παιδιών και εφήβων μέσω της χρήσης του διαδικτύου, κινητών τηλεφώνων είτε άλλων ψηφιακών τεχνολογιών.
Το παιδί μπορεί να είναι το θύμα ή ο θύτης.

Μορφές διαδικτυακού εκφοβισμού:

 • Επαναλαμβανόμενη αποστολή ηλεκτρονικών ή τηλεφωνικών μηνυμάτων.
 • Παρέμβαση και παρενόχληση οποιασδήποτε διαδικτυακής δραστηριότητας του ατόμου.
 • Δημιουργία ψεύτικων διαδικτυακών προφίλ.
 • Είσοδος σε προσωπικούς διαδικτυακούς λογαριασμούς του ατόμου.
 • Αποστολή φωτογραφιών του ατόμου ή αλλού είδους μαγνητοσκοπημένου υλικού.
 • Αποστολή προσωπικών πληροφοριών του ατόμου σε πολλαπλούς παραλήπτες.
 • Αποστολή απειλητικών μηνυμάτων σε αλλά άτομα υποκρινόμενοι το άτομο που εκφοβίζεται.
 • Υποκίνηση τρίτων για διαδικτυακή παρακολούθηση και παρενόχληση του ατόμου.

Λόγοι εμπλοκής σε διαδικτυακό εκφοβισμό:

 • Το παιδί νιώθει ανίσχυρο.
 • Έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση.
 • Αποσκοπεί στην προσοχή και το θαυμασμό των φίλων του.
 • Φοβάται μην μείνει απ’ έξω, ανένταχτο.
 • Διακατέχεται από παρορμητικότητα και αδυναμία ελέγχου του θυμού.
 • Παρασύρεται από την κουλτούρα της επιθετικότητας και του εκφοβισμού.
 • Μιμείται άλλους.
 • Δεν έχει επίγνωση των επιπτώσεων και δεν συνειδητοποιεί τι ακριβώς κάνει.
 • Υπήρξε θύμα εκφοβισμού το ίδιο.

Ο διαδικτυακός εκφοβισμός πρέπει να λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη. Τα σημάδια είναι πολλά: ο έφηβος δεν τρώει καλά, δεν συγκεντρώνεται, δεν κοιμάται καλά, έχει χαμηλή επίδοση στο σχολείο, ζητά από τους γονείς συχνά χρήματα και παρουσιάζει αυξανόμενο φόβο και άγχος.

Ο διαδικτυακός εκφοβισμός έχει οδηγήσει ακόμα και σε αυτοκτονίες εφήβων επειδή δεν μπορούσαν να διαχειριστούν την κατάσταση.

Η ιδιωτική έρευνα είναι καταλυτικό όπλο στην ανίχνευση της πηγής του διαδικτυακού εκφοβισμού. Μέσα από συνεχή παρακολούθηση του παιδιού φτάνουμε άμεσα και αποτελεσματικά στην άκρη του νήματος, ελέγχοντας τόσο τον όγκο των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, όσο και την ίδια τη συμπεριφορά του ατόμου.

Προστασία ανηλίκων – ναρκωτικά

Όταν μιλάμε για την προστασία ανηλίκων συνήθως αυτή περιλαμβάνει τρεις βασικούς άξονες:

α) την προστασία του ανηλίκου από την ψυχική και σωματική βία από άτομα μέσα ή έξω από το οικογενειακό του περιβάλλον.

β) την προστασία του ανήλικου από επικίνδυνες ουσίες όπως ναρκωτικά

γ) την προστασία εφήβων και παιδιών από τους κινδύνους του διαδικτύου.

Η έρευνα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι εξονυχιστική παρότι διακριτική. Το γραφείο μας για χρόνια ειδικεύεται στους τρεις αυτούς τομείς παρέχοντας πάντα άμεσα, ουσιαστικά, και ακριβή αποτελέσματα.

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Το θέμα της ασφάλειας στο διαδίκτυο γίνεται σημαντικότερο στην εποχή που διανύουμε αφού τα παιδιά και οι έφηβοι αποκτούν από πολύ μικρή ηλικία πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Τα παιδιά και οι νέοι σήμερα στο διαδίκτυο κινδυνεύουν από περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, διαδικτυακού εκφοβισμού, υποκλοπής πληροφοριών αλλά και ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Εάν παρατηρείτε σημαντικές αλλαγές στη συμπεριφορά του παιδιού σας μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε εμάς. Μπορούμε να βεβαιώσουμε το αν το παιδί σας έχει πέσει θύμα απειλής και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα που θα εξασφαλίζει ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Η ασφάλεια του παιδιού σας είναι πρωταρχικό μέλημα μας.

Παρακολούθηση ανηλίκων

Τα γραφεία ιδιωτικών ερευνών υποχρεούνται να βρίσκονται στα πλαίσια του νόμου 3206/2003 που ορίζεται στο ΦΕΚ 298/Α/23.12.2003 και αναφέρεται για τους ιδιωτικούς ερευνητές.

Η παρακολούθηση ανηλίκων: μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν συνεννόησης και πάντα με την νόμιμη ανάθεση (γραπτώς) από τους κηδεμόνες. Για την επιτήρηση ανηλίκου μπορούμε να συλλέξουμε πληροφορίες για να διαπιστωθεί η δραστηριότητα και ο τρόπος που συμπεριφέρεται εκτός της οικογενείας, τα μέρη που συχνάζει, ποιους ανθρώπους συναντά, χρήσιμες διευθύνσεις και πληροφορίες έτσι ώστε να αποτρέψουμε ή να σταματήσουμε πιθανές συναντήσεις με ύποπτα άτομα ή εμπλοκή σε παράνομες δραστηριότητες.

Η παρακολούθηση ανηλίκου είναι ένα ιδιαίτερα λεπτό θέμα και πρέπει να γίνεται με απόλυτη διακριτικότητα εχεμύθεια και ευαισθησία, σεβόμενη πάντα την ψυχολογία και την ιδιαιτερότητα του κάθε παιδιού.

Ενδοσχολική βία – Σχεδιασμός προστασίας

Η ενδοσολική βία έχει πάρει διαστάσεις κοινωνικού προβλήματος και στη χώρα μας. Ως ενδοσχολική βία ορίζεται η εσκεμμένη και απρόκλητη βίαιη συμπεριφορά σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο και είναι ένα φαινόμενο που δεν γίνεται πάντα αντιληπτό από γονείς και εκπαιδευτικούς.

Στις ενδείξεις που παραπέμπουν σε τέτοια περιστατικά, περιλαμβάνονται τα παρακάτω:

 • Άρνηση του παιδιού να πάει στο σχολείο.
 • Πτώση της βαθμολογίας του.
 • Αδικαιολόγητες απουσίες.
 • Απώλεια των προσωπικών του αντικειμένων.
 • Το παιδί ζητά συχνά χρήματα από τους γονείς.
 • Παρουσιάζει ξαφνικές αλλαγές στη διάθεση.
 • Αργεί να πάει στο σχολείο ή να επιστρέψει από αυτό.

Οι μορφές ενδοσχολικής βίας περιλαμβάνουν:

 • Απειλή τραυματισμού ή φυσικό τραυματισμό.
 • Συστηματική χρησιμοποίηση υβριστικών εκφράσεων ή και απειλών.
 • Εκβιασμοί για απόσπαση αντικειμένων ή χρημάτων.
 • Αποστολή υβριστικού περιεχομένου μέσω μηνυμάτων, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 • Σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση με άγγιγμα, χειρονομίες ή και ουσιαστική κακοποίηση.
 • Αρνητικά σχόλια για την καταγωγή του ατόμου την κοινωνική του τάξη και την οικονομική του κατάσταση.

Οποιοσδήποτε γονέας εντοπίσει τέτοια σημάδια δεν θα πρέπει να αφήσει την κατάσταση στην τύχη.

Η ενδοσχολική βία μπορεί να καταστρέψει δια παντός την παιδική και εφηβική ψυχολογία.
Με απόλυτη μυστικότητα, συλλέγουμε μαρτυρίες και υλικό, που βοηθούν στην καταστολή των φαινομένων, στη τιμωρία των υπευθύνων ακόμη και στην παροχή βοήθειας όπου αυτή κρίνεται αναγκαία.

Σεξουαλική παρενόχληση στο διαδίκτυο (ίντερνετ)

Τρομακτική και επικίνδυνη, η σεξουαλική παρενόχληση στο διαδίκτυο (internet) έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Πλέον δεν μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά, αλλά για μια πραγματικότητα που βιώνει μια μεγάλη μερίδα πληθυσμού ανεξάρτητα ηλικιακής ομάδας, άντρες, γυναίκες και κυρίως ανήλικα παιδιά. Σύμφωνα με έρευνες το 1/5 των ανήλικων που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο έχουν δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση η οποία συχνά οδηγεί και σε φυσική κακοποίηση.

Στις περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης στο διαδίκτυο, άτομα με ψεύτικες ταυτότητες παρασύρουν ανήλικους ισχυριζόμενοι ότι έχουν την ίδια ηλικία με αυτούς και εκτός των άλλων, συχνά τους ζητούν να βρεθούν από κοντά.

Μέσα από εξονυχιστικούς ελέγχους καταλήγουμε στην αποκάλυψη της ταυτότητας και της δράσης των θυτών. Με αυτό τον τρόπο απεμπλέκουμε το θύμα από τον ιστό της κακοήθειας, και γλυτώνουμε πιθανά μελλοντικά θύματα.