Σεξουαλική παρενόχληση στο διαδίκτυο (ίντερνετ)

Σεξουαλική παρενόχληση στο διαδίκτυο (ίντερνετ)

Τρομακτική και επικίνδυνη, η σεξουαλική παρενόχληση στο διαδίκτυο (internet) έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Πλέον δεν μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά, αλλά για μια πραγματικότητα που βιώνει μια μεγάλη μερίδα πληθυσμού ανεξάρτητα ηλικιακής ομάδας, άντρες, γυναίκες και κυρίως ανήλικα παιδιά. Σύμφωνα με έρευνες το 1/5 των ανήλικων που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο έχουν δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση η οποία συχνά οδηγεί και σε φυσική κακοποίηση.

Στις περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης στο διαδίκτυο, άτομα με ψεύτικες ταυτότητες παρασύρουν ανήλικους ισχυριζόμενοι ότι έχουν την ίδια ηλικία με αυτούς και εκτός των άλλων, συχνά τους ζητούν να βρεθούν από κοντά.

Μέσα από εξονυχιστικούς ελέγχους καταλήγουμε στην αποκάλυψη της ταυτότητας και της δράσης των θυτών. Με αυτό τον τρόπο απεμπλέκουμε το θύμα από τον ιστό της κακοήθειας, και γλυτώνουμε πιθανά μελλοντικά θύματα.

Σημαντικό!

Συνιστούμε στους ενδιαφερόμενους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά στα ιδιωτικά γραφεία ερευνών, όπου απευθύνονται. Οφείλουν να ελέγχουν, αν φέρουν τις επίσημες πιστοποιήσεις.

Τι λένε για εμάς