Πέντε «νόμιμοι» τρόποι υποκλοπής προσωπικών δεδομένων



Πέντε «νόμιμοι» τρόποι υποκλοπής προσωπικών δεδομένων

Created: 06/05/2018

Πέντε νόμιμοι τρόποι υποκλοπής προσωπικών δεδομένων: Η Jumio, μια εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες πληρωμών και επαλήθευσης στοιχείων μέσω κινητού τηλεφώνου, κυκλοφόρησε μια έκθεση με τίτλο «Το Εγχειρίδιο των Απατεώνων».
Για την έκθεση η Jumio συνεργάστηκε με αναμορφωμένους πρώην απατεώνες καθώς και επαγγελματίες εγκληματολόγους και στελέχη των σωμάτων ασφαλείας.

Σύμφωνα με το fortunegreece, αυτοί είναι οι συνηθέστεροι τρόποι με τους οποίους γίνεται υποκλοπή προσωπικών δεδομένων.

1. Στήσιμο ψεύτικων δικτύων Wi-Fi
Ο υποκλοπέας απλά στήνει ένα ξεχωριστό δίκτυο Wi-Fi με το ίδιο όνομα με το πραγματικό δίκτυο, και ο χρήστης εσφαλμένα εισέρχεται στο ψεύτικο. Στη συνέχεια, με χρήση κακόβουλου λογισμικού, ο υποκλοπέας αποκτά πρόσβαση στον υπολογιστή του χρήστη και κλέβει τις πληροφορίες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των τραπεζικών λογαριασμών. Από εκείνο το σημείο και μετά ξεχάστε το απόρρητο των δεδομένων σας.

2. Προσποίηση απογραφής
Ορισμένοι απατεώνες πηγαίνουν στα σπίτια και προσποιούνται ότι εκτελούν απογραφή και συλλέγουν στοιχεία.
Ζητούν το όνομά σας, τη διεύθυνση, την ημερομηνία γέννησης ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αν φαίνεστε ιδιαίτερα αφελείς, μπορεί να ζητήσουν επιπλέον πληροφορίες.
Ένας πρώην απατεώνας που αναφέρεται στην έκθεση της Jumio εκμυστηρεύθηκε ότι έβαζε στόχο σπίτια με ακριβά αμάξια παρκαρισμένα απέξω.
Άλλοι καλούσαν τα θύματά τους για να ζητήσουν προσωπικές πληροφορίες ώστε «να επαληθεύσουν μια αγορά» ή «να επιβεβαιώσουν τον αριθμό ενός λογαριασμού».

3. Έρευνα σε προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης
Οι υποκλοπείς προσωπικών δεδομένων εντοπίζουν προφίλ με δημόσιες πληροφορίες και αποστέλλουν στοχευμένες προσφορές -όπως πρόσκληση σε ένα αγαπημένο εστιατόριο ή προσφορά από κατάστημα λιανικής που επισκέφθηκε πρόσφατα ο χρήστης. Αν είναι τυχεροί, το θύμα θα πειστεί να παρέχει δεδομένα σχετικά με τους τραπεζικούς του λογαριασμούς ή τον αριθμό πιστωτικής του κάρτας.

4. Ψεύτικες διαφημίσεις εκπτώσεων
Ένας υποκλοπέας προσωπικών δεδομένων μπορεί να προσποιηθεί ότι καλεί από κάποια τοπική επιχείρηση και να προσφέρει έκπτωση για την επόμενή σας αγορά. Στη συνέχεια λέει ότι για να δικαιούστε την έκπτωση πρέπει να κάνετε μια μικρή πληρωμή και να δώσετε προσωπικά στοιχεία. Αν το κάνετε αυτό, τότε του έχετε αποκαλύψει όλα όσα ήθελε να ξέρει – και έχετε χάσει τα λεφτά σας.

5. Αγορά τραπεζικών δεδομένων πελατών
Υπάρχει μια «μαύρη» αγορά για προσωπικά δεδομένα όπου οι υποκλοπείς πωλούν στοιχεία πιστωτικών καρτών σε άλλους εγκληματίες έναντι 100 ή 200 δολαρίων, αναφέρει η Jumio.
Οι αριθμοί πιστωτικών καρτών συχνά κατακλύζουν την αγορά μετά από μεγάλες ηλεκτρονικές παραβιάσεις των προσωπικών δεδομένων πελατών μεγάλων επιχειρήσεων και τραπεζών.
Οι αγοραστές αυτών των δεδομένων χρησιμοποιούν τακτικές για να εντοπίσουν τις πιστωτικές κάρτες με τα υψηλότερα πιστοληπτικά όρια ή τα μεγαλύτερα υπόλοιπα – συχνά αναζητούν συγκεκριμένους κωδικούς λογαριασμών που υποδηλώνουν ότι ο λογαριασμός έχει δημιουργηθεί πριν πολλά χρόνια, καθώς οι παλαιότεροι πελάτες είναι πιθανότερο να έχουν μεγαλύτερα πιστοληπτικά όρια.



Δείτε τα άρθρα από το blog μας!

  • Πώς γίνεται η παρακολούθηση τηλεφώνου σταθερού και κινητού;

    Πώς γίνεται η παρακολούθηση τηλεφώνου σταθερού και κινητού;

    Η παρακολούθηση τηλεφώνου αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές υπηρεσίες που παρέχουμε. Η παρακολούθηση κινητού τηλεφώνου αλλά και σταθε[..] 10 / 11 / 2020

  • Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα από 15χρονη που έσφαξε τη μητέρα της

    Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα από 15χρονη που έσφαξε τη μητέρα της

    Ομολόγησε η 15χρονη μαζί με τον 17χρονο φίλο της ότι μαζί σκότωσαν την 50χρονη μητέρα της στην Αγία Βαρβάρα. Άγριο έγκλημα μπροστά από [..] 09 / 11 / 2020

  • Υπόθεση ασέλγειας στον Πειραιά με δύο ανήλικα

    Υπόθεση ασέλγειας στον Πειραιά με δύο ανήλικα

    52χρονος που ασελγούσε σε ανήλικα συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς την Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλεια[..] 05 / 10 / 2020

  • Όπλα στην Καστοριά ικανά για πολεμικές επιχειρήσεις

    Όπλα στην Καστοριά ικανά για πολεμικές επιχειρήσεις

    Χθες ανακάλυψε η αστυνομία στην Καστοριά όπλα ικανά για πολεμικές επιχειρήσεις σε τεράστιο οπλοστάσιο θαμμένο σε έναν χώρο με ιδιοκτήτη[..] 12 / 09 / 2020



ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ - Τι λένε για εμάς

Ντετέκτιβ με λόγο τιμής και αξιοπρέπεια. Ταχύτατο γραφείο ιδιωτικών ερευνών. Συστήνω.

- Χρήστος, Αθήνα

Αποτελεσματικός και διακριτικός. Ήταν χαρά μου να συνεργαστώ με αυτό το γραφείο.(Google translate)

- Alex, Ηνωμένο Βασίλειο

Πραγματικά πολύ σοβαροί στην δουλειά τους....υπεύθυνοι άνθρωποι, συστήνω ανεπιφύλακτα.

- Niki, Κηφισιά

Δεν μοιράζομαι αυτά που ξέρω και προσπαθώ να του πω ότι τα καταφέρνω για συνεργάτης του. Ωστόσο παίρνω την ευθύνη να σας τον συστήσω ανεπιφύλαχτα.

- ΜΑΝΟΣ, Ελλάδα

Αποδεδειγμένα πλήρη εχεμύθεια και σύντομα αποτελέσματα. Πάνω απ' όλα με τον ανθρωπο γίνεσαι φιλος, λες και γνωρίζεσαι από χρόνια, κάτι σσν γνωστός από παλιά..!

- Κωσταντίνος, Αθήνα

Γραφείο ντετέκτιβ με εξυπηρέτηση, ευγενικό προσωπικό και απόλυτη εχεμύθεια. Μπράβο σας! Θα σας συστήνω ανεπιφύλακτα.

- Βαγγέλης, Θεσσαλονίκη