Εξέταση DNA αποκάλυψε έγκλημα που είχε διαπραχθεί πριν 30 χρόνιαΕξέταση DNA αποκάλυψε έγκλημα που είχε διαπραχθεί πριν 30 χρόνια

Created: 06/05/2018

Στην αυτοκτονία κατέφυγε ένας άντρας από το Fairfield της Καλιφόρνια, μετά την αποκάλυψη ότι ήταν ο ένοχος ενός εγκλήματος που είχε διαπράξει το 1983.

Η εξέταση DNA έφερε στο φως αποδεικτικά στοιχεία που τον συνέδεαν με τη δολοφονία της μητέρας ενός παιδικού του φίλου, σε ηλικία 17 ετών.

Ο 48χρονος Robert Hathaway κρεμάστηκε τέσσερις μέρες μετά την ανάκριση και λήψη DNA από ντετέκτιβ, που πραγματοποιήθηκε έπειτα από εισαγγελική εντολή.
Η υπόθεση ξεκινά στις 31 Αυγούστου του 1983, όταν ο 15χρονος γιος της άτυχης γυναίκας, Kyle Stracner, έφυγε από το σπίτι του για να βγει με φίλους του. Επιστρέφοντας βρήκε τη μητέρα του γυμνή στο πάτωμα.

Το αγόρι σκαρφάλωσε από ένα παράθυρο, είδε ότι η μητέρα του, Priscilla Strole, ήταν νεκρή και έτρεξε σε γειτονικό σπίτι, ζητώντας βοήθεια. «Υπέστη πολλές κακώσεις στο πρόσωπο και το κεφάλι από μαχαίρι κουζίνας, ανοιχτήρι κονσέρβας και ένα κομμάτι διακοσμητικού ξύλου. Όλα τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για την ανθρωποκτονία ελήφθησαν από το εσωτερικό του σπιτιού. Το σαλόνι ήταν σε κακή κατάσταση και πολλά αντικείμενα είχαν σπάσει», δήλωσε τότε η αστυνομία.

Δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης, κάτι που οδήγησε την αστυνομία στο συμπέρασμα ότι η άτυχη γυναίκα είχε ανοίξει την πόρτα στο φονιά. Μετά τη δολοφονία, ο κακοποιός έφυγε κλέβοντας χρυσαφικά και άλλα είδη αξίας.

Δακτυλικά αποτυπώματα και ίχνη DNA βρέθηκαν στο σώμα του θύματος, αλλά δεν ταίριαζαν με κανένα στη βάση δεδομένων της αστυνομίας. Ο Robert Hathaway είχε καθαρό ποινικό μητρώο την εποχή εκείνη.

Ωστόσο, τρία χρόνια, οι Αρχές δήλωσαν πως ο Hathaway συνελήφθη για ληστεία, με αποτέλεσμα τα δακτυλικά του αποτυπώματα να μπουν στη βάση δεδομένων.

Μόλις το φετινό Ιανουάριο όμως, οι Αρχές αναζήτησαν ξανά τα αποτυπώματα του δράστη στη βάση δεδομένων, κάτι που οδήγησε στην ταυτοποίησή του.Δείτε τα άρθρα από το blog μας!

 • Πώς γίνεται η παρακολούθηση τηλεφώνου σταθερού και κινητού;

  Πώς γίνεται η παρακολούθηση τηλεφώνου σταθερού και κινητού;

  Η παρακολούθηση τηλεφώνου αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές υπηρεσίες που παρέχουμε. Η παρακολούθηση κινητού τηλεφώνου αλλά και σταθε[..] 10 / 11 / 2020

 • Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα από 15χρονη που έσφαξε τη μητέρα της

  Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα από 15χρονη που έσφαξε τη μητέρα της

  Ομολόγησε η 15χρονη μαζί με τον 17χρονο φίλο της ότι μαζί σκότωσαν την 50χρονη μητέρα της στην Αγία Βαρβάρα. Άγριο έγκλημα μπροστά από [..] 09 / 11 / 2020

 • Υπόθεση ασέλγειας στον Πειραιά με δύο ανήλικα

  Υπόθεση ασέλγειας στον Πειραιά με δύο ανήλικα

  52χρονος που ασελγούσε σε ανήλικα συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς την Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλεια[..] 05 / 10 / 2020

 • Όπλα στην Καστοριά ικανά για πολεμικές επιχειρήσεις

  Όπλα στην Καστοριά ικανά για πολεμικές επιχειρήσεις

  Χθες ανακάλυψε η αστυνομία στην Καστοριά όπλα ικανά για πολεμικές επιχειρήσεις σε τεράστιο οπλοστάσιο θαμμένο σε έναν χώρο με ιδιοκτήτη[..] 12 / 09 / 2020ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ - Τι λένε για εμάς

Ντετέκτιβ με λόγο τιμής και αξιοπρέπεια. Ταχύτατο γραφείο ιδιωτικών ερευνών. Συστήνω.

- Χρήστος, Αθήνα

Αποτελεσματικός και διακριτικός. Ήταν χαρά μου να συνεργαστώ με αυτό το γραφείο.(Google translate)

- Alex, Ηνωμένο Βασίλειο

Πραγματικά πολύ σοβαροί στην δουλειά τους....υπεύθυνοι άνθρωποι, συστήνω ανεπιφύλακτα.

- Niki, Κηφισιά

Δεν μοιράζομαι αυτά που ξέρω και προσπαθώ να του πω ότι τα καταφέρνω για συνεργάτης του. Ωστόσο παίρνω την ευθύνη να σας τον συστήσω ανεπιφύλαχτα.

- ΜΑΝΟΣ, Ελλάδα

Αποδεδειγμένα πλήρη εχεμύθεια και σύντομα αποτελέσματα. Πάνω απ' όλα με τον ανθρωπο γίνεσαι φιλος, λες και γνωρίζεσαι από χρόνια, κάτι σσν γνωστός από παλιά..!

- Κωσταντίνος, Αθήνα

Γραφείο ντετέκτιβ με εξυπηρέτηση, ευγενικό προσωπικό και απόλυτη εχεμύθεια. Μπράβο σας! Θα σας συστήνω ανεπιφύλακτα.

- Βαγγέλης, Θεσσαλονίκη