Παίζει το παιδί σας παιχνίδια στο internet; Υψηλοί κίνδυνοι στο online gaming



Παίζει το παιδί σας παιχνίδια στο internet; Υψηλοί κίνδυνοι στο online gaming

Created: 08/05/2018

Παίζει το παιδί σας παιχνίδια στο ίντερνετ; Δώστε ιδιαίτερη προσοχή καθώς το online gaming εγκυμονεί πολύ υψηλούς κινδύνους! Τα περισσότερα παιδιά ως γενιά της σύγχρονης τεχνολογίας είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένα με όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές και το διαδίκτυο. Τα διαδικτυακά παιχνίδια που διαθέτουν ομαδική διασύνδεση και διαδραστική επικοινωνία παρουσιάζουν μεγάλη απήχηση αποτελώντας μια από τις αγαπημένες τους επιλογές. Ωστόσο, δεν είναι λίγα τα κρούσματα στα οποία τα φαινομενικά «αθώα» αυτά παιχνίδια εξελίσσονται σε ιδιαίτερα επικίνδυνα για την ασφάλεια των παιδιών. Πολλές φορές το online gaming θέτει συχνά σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή!

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή καθώς το online gaming εγκυμονεί κινδύνους!

Σύμφωνα με βρετανικές εφημερίδες, το παιχνίδι ξεκίνησε να βρίσκει απήχηση μέσω του Facebook σε μαθητές της Βορείου Ιρλανδίας και στη συνέχεια η νέα αυτή «μόδα» επεκτάθηκε και σε νεαρά άτομα στην Βρετανία.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο συναγερμός που σήμανε πριν λίγες ημέρες στις Αρχές διεθνώς, λόγω ενός νέου «αρρωστημένου» παιχνιδιού που άρχισε να κάνει την εμφάνισή του και να διαδίδεται μέσω του Facebook.

Πρόκειται για το διαδικτυακό παιχνίδι «48 hours Challenge» (Πρόκληση 48 ωρών) το οποίο παροτρύνει παιδιά και εφήβους να το σκάνε από το σπίτι τους τουλάχιστον για δύο 24ωρα και μάλιστα ανά δυάδες, με σκοπό να μην τους βρίσκει κανείς στο διάστημα αυτό.

48-hours-Challenge

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή καθώς το online gaming εγκυμονεί κινδύνους!

Είναι συγκλονιστική η μαρτυρία μιας μητέρας η οποία βίωσε όλη την αγωνία και την ταραχή μέχρι να εντοπιστεί κόρη της από τις Αρχές 55 μίλια μακριά από το σπίτι.

Χαρακτηριστικά δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό: «Ήμουν τρομοκρατημένη, δεν ήξερα αν ήταν νεκρή, αν είχε πέσει θύμα βιασμού ή αν την είχαν δολοφονήσει. Αλλά τα παιδιά που συμμετέχουν στο παιχνίδι αυτό νομίζουν ότι είναι αστείο. Το παιδί μου είχε »ηγετικό» ρόλο στο παιχνίδι και εξαφανίστηκε για περίπου 55 ώρες προτού εντοπιστεί από τις Αρχές». Η μητέρα πρόσθεσε επίσης ότι οι έφηβοι που συμμετείχαν στο παιχνίδι αγνοούσαν τους όρους του: ότι έπρεπε να εξαφανιστούν για 48 ώρες και στη συνέχεια να επιστρέψουν στους οικείους τους.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Independent», oι παίκτες παίρνουν πόντους κάθε φορά που συγγενείς και φίλοι κάνουν έκκληση στα social media για τον εντοπισμό τους. Το 48 hours Challenge είναι ένα αντίγραφο του παιχνιδιού Game of 72 (Παιχνίδι 72 ωρών) που είχε κάνει θραύση στη δυτική Ευρώπη το 2015, με νεαρά άτομα- ακόμα και παιδιά-να εξαφανίζονται από τα σπίτια τους και τους γονείς τους να τα ψάχνουν πάνω από 72 ώρες. Τότε, για πρώτη φορά είχε εξαφανιστεί ένα 13χρονο κορίτσι για τρεις ολόκληρες ημέρες!

Οπωσδήποτε τα παιδιά είναι πολύ πιο ευάλωτα στα εξωτερικά ερεθίσματα, για αυτό και χρειάζεται ως γονείς να έχετε όλοι αυξημένα αντανακλαστικά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα παιχνίδια στο internet για το παιδί σας;

Είναι σκόπιμο να ελέγχετε ανά τακτά διαστήματα τα παιχνίδια στο internet, που παίζει το παιδί σας καθώς και τις συνομιλίες που έχει μέσω chat σε αυτά.

internet games

Επικίνδυνα παιχνίδια στο internet

Οτιδήποτε περίεργο πέσει στην αντίληψή σας, χρήζει διακριτικής παρακολούθησης για να προλάβετε δυσάρεστες καταστάσεις.



Δείτε τα άρθρα από το blog μας!

  • Πώς γίνεται η παρακολούθηση τηλεφώνου σταθερού και κινητού;

    Πώς γίνεται η παρακολούθηση τηλεφώνου σταθερού και κινητού;

    Η παρακολούθηση τηλεφώνου αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές υπηρεσίες που παρέχουμε. Η παρακολούθηση κινητού τηλεφώνου αλλά και σταθε[..] 10 / 11 / 2020

  • Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα από 15χρονη που έσφαξε τη μητέρα της

    Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα από 15χρονη που έσφαξε τη μητέρα της

    Ομολόγησε η 15χρονη μαζί με τον 17χρονο φίλο της ότι μαζί σκότωσαν την 50χρονη μητέρα της στην Αγία Βαρβάρα. Άγριο έγκλημα μπροστά από [..] 09 / 11 / 2020

  • Υπόθεση ασέλγειας στον Πειραιά με δύο ανήλικα

    Υπόθεση ασέλγειας στον Πειραιά με δύο ανήλικα

    52χρονος που ασελγούσε σε ανήλικα συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς την Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλεια[..] 05 / 10 / 2020

  • Όπλα στην Καστοριά ικανά για πολεμικές επιχειρήσεις

    Όπλα στην Καστοριά ικανά για πολεμικές επιχειρήσεις

    Χθες ανακάλυψε η αστυνομία στην Καστοριά όπλα ικανά για πολεμικές επιχειρήσεις σε τεράστιο οπλοστάσιο θαμμένο σε έναν χώρο με ιδιοκτήτη[..] 12 / 09 / 2020



ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ - Τι λένε για εμάς

Ντετέκτιβ με λόγο τιμής και αξιοπρέπεια. Ταχύτατο γραφείο ιδιωτικών ερευνών. Συστήνω.

- Χρήστος, Αθήνα

Αποτελεσματικός και διακριτικός. Ήταν χαρά μου να συνεργαστώ με αυτό το γραφείο.(Google translate)

- Alex, Ηνωμένο Βασίλειο

Πραγματικά πολύ σοβαροί στην δουλειά τους....υπεύθυνοι άνθρωποι, συστήνω ανεπιφύλακτα.

- Niki, Κηφισιά

Δεν μοιράζομαι αυτά που ξέρω και προσπαθώ να του πω ότι τα καταφέρνω για συνεργάτης του. Ωστόσο παίρνω την ευθύνη να σας τον συστήσω ανεπιφύλαχτα.

- ΜΑΝΟΣ, Ελλάδα

Αποδεδειγμένα πλήρη εχεμύθεια και σύντομα αποτελέσματα. Πάνω απ' όλα με τον ανθρωπο γίνεσαι φιλος, λες και γνωρίζεσαι από χρόνια, κάτι σσν γνωστός από παλιά..!

- Κωσταντίνος, Αθήνα

Γραφείο ντετέκτιβ με εξυπηρέτηση, ευγενικό προσωπικό και απόλυτη εχεμύθεια. Μπράβο σας! Θα σας συστήνω ανεπιφύλακτα.

- Βαγγέλης, Θεσσαλονίκη