Σπείρα εξαπατούσε πολίτες μέσω διαδικτύου



Σπείρα εξαπατούσε πολίτες μέσω διαδικτύου

Created: 06/05/2018

Σπείρα εξαπατούσε πολίτες μέσω διαδικτύου: Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν εγκληματική οργάνωση η οποία εξαπατούσε πολίτες μέσω διαδικτύου.

Πιο συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των επτά μελών της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατά συναυτουργία και κατά συρροή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς, ηλικίας 38, 41, 45 και 54 ετών και τρεις ημεδαπές, ηλικίας 30, 33 και 60 ετών.

Τα μέλη της οργάνωσης, αναρτούσαν σε διάφορες ιστοσελίδες, αγγελίες πώλησης οχημάτων, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, με στόχο να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους υποψήφιους αγοραστές.

Ακολούθως, μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν με τους υποψήφιους αγοραστές, κατά τις οποίες παρουσίαζαν σε αυτούς διάφορα ψευδή γεγονότα ως αληθινά, τους έπειθαν να καταθέσουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς των μελών της οργάνωσης, διάφορα χρηματικά ποσά, ως προκαταβολή για την αγορά του οχήματος και σε ορισμένες περιπτώσεις ολόκληρο το χρηματικό ποσό που είχαν συμφωνήσει για την αγορά.

Μετά την κατάθεση των συμφωνηθέντων χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς από τους πολίτες, οι δράστες διέκοπταν κάθε επικοινωνία μαζί τους και η παράδοση του οχήματος της αγγελίας δεν πραγματοποιούνταν ποτέ.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της δράσης τους είναι ότι χρησιμοποιούσαν πλήθος τραπεζικών λογαριασμών και αριθμών κινητών τηλεφώνων εικονικών ατόμων, καθώς επίσης ότι απέφευγαν την απευθείας επαφή με τους παθόντες, προκειμένου να γίνεται δυσχερής ο εντοπισμός και η σύλληψη τους.

Από τις μέχρις στιγμής έρευνες, προέκυψε ότι από το 2010 έως και σήμερα, τα μέλη της οργάνωσης, κατάφεραν να εξαπατήσουν συνολικά 130 άτομα, σε διάφορες περιοχές της χώρας και να αποσπάσουν από αυτούς, πάνω από 250.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια που διατηρούν οι τρεις δράστες ηλικίας 60, 38 και 30 ετών, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 14 τραπεζικά βιβλιάρια, 5 παραστατικά καταθέσεων χρημάτων, 3 κινητά τηλέφωνα, 1 tablet, το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ, 2 άδειες κυκλοφορίας, 2 κάρτες ανάληψης χρημάτων και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων όπου αναγράφονταν αγοροπωλησίες οχημάτων.

Σημειώνεται ότι όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για απάτες.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, για να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση και άλλων παρόμοιων παράνομων πράξεων από τα μέλη της οργάνωσης.



Δείτε τα άρθρα από το blog μας!

  • Πώς γίνεται η παρακολούθηση τηλεφώνου σταθερού και κινητού;

    Πώς γίνεται η παρακολούθηση τηλεφώνου σταθερού και κινητού;

    Η παρακολούθηση τηλεφώνου αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές υπηρεσίες που παρέχουμε. Η παρακολούθηση κινητού τηλεφώνου αλλά και σταθε[..] 10 / 11 / 2020

  • Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα από 15χρονη που έσφαξε τη μητέρα της

    Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα από 15χρονη που έσφαξε τη μητέρα της

    Ομολόγησε η 15χρονη μαζί με τον 17χρονο φίλο της ότι μαζί σκότωσαν την 50χρονη μητέρα της στην Αγία Βαρβάρα. Άγριο έγκλημα μπροστά από [..] 09 / 11 / 2020

  • Υπόθεση ασέλγειας στον Πειραιά με δύο ανήλικα

    Υπόθεση ασέλγειας στον Πειραιά με δύο ανήλικα

    52χρονος που ασελγούσε σε ανήλικα συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς την Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλεια[..] 05 / 10 / 2020

  • Όπλα στην Καστοριά ικανά για πολεμικές επιχειρήσεις

    Όπλα στην Καστοριά ικανά για πολεμικές επιχειρήσεις

    Χθες ανακάλυψε η αστυνομία στην Καστοριά όπλα ικανά για πολεμικές επιχειρήσεις σε τεράστιο οπλοστάσιο θαμμένο σε έναν χώρο με ιδιοκτήτη[..] 12 / 09 / 2020



ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ - Τι λένε για εμάς

Ντετέκτιβ με λόγο τιμής και αξιοπρέπεια. Ταχύτατο γραφείο ιδιωτικών ερευνών. Συστήνω.

- Χρήστος, Αθήνα

Αποτελεσματικός και διακριτικός. Ήταν χαρά μου να συνεργαστώ με αυτό το γραφείο.(Google translate)

- Alex, Ηνωμένο Βασίλειο

Πραγματικά πολύ σοβαροί στην δουλειά τους....υπεύθυνοι άνθρωποι, συστήνω ανεπιφύλακτα.

- Niki, Κηφισιά

Δεν μοιράζομαι αυτά που ξέρω και προσπαθώ να του πω ότι τα καταφέρνω για συνεργάτης του. Ωστόσο παίρνω την ευθύνη να σας τον συστήσω ανεπιφύλαχτα.

- ΜΑΝΟΣ, Ελλάδα

Αποδεδειγμένα πλήρη εχεμύθεια και σύντομα αποτελέσματα. Πάνω απ' όλα με τον ανθρωπο γίνεσαι φιλος, λες και γνωρίζεσαι από χρόνια, κάτι σσν γνωστός από παλιά..!

- Κωσταντίνος, Αθήνα

Γραφείο ντετέκτιβ με εξυπηρέτηση, ευγενικό προσωπικό και απόλυτη εχεμύθεια. Μπράβο σας! Θα σας συστήνω ανεπιφύλακτα.

- Βαγγέλης, Θεσσαλονίκη