Oύτε τον αστυνομικό έκανα ποτέ, ούτε τον ντετέκτιβ, δήλωσε ο Πάνος Σόμπολος



Oύτε τον αστυνομικό έκανα ποτέ, ούτε τον ντετέκτιβ, δήλωσε ο Πάνος Σόμπολος

Created: 06/05/2018

Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα όπως τα έζησε ο δημοσιογράφος που έχει ταυτίσει το όνομά του με το αστυνομικό ρεπορτάζ «ζωντάνεψαν» στις σελίδες του βιβλίου του Πάνου Σόμπολου που ο ίδιος παρουσίασε σήμερα στην αίθουσα του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Ο πολύπειρος ρεπόρτερ, ο δάσκαλος Πάνος Σόμπολος, με καταγωγή απ’ τον Αστακό και με δεσμούς που ποτέ δεν διέρρηξε με την Αιτωλοακαρνανία, ήθελε σ’ αυτή την παρουσίαση να είναι δίπλα του οι δικοί του άνθρωποι. Και ήταν όλοι εκεί: το σύνολο σχεδόν των τοπικών δημοσιογράφων, φίλοι απ’ τα παλιά, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, πολίτες που έχουν άρρηκτα συνδέσει το έγκυρο, αξιόπιστο και με ήθος αστυνομικό ρεπορτάζ με την τόσο χαρακτηριστική φωνή του Πάνου Σόμπολου.

Δίπλα του, στην παρουσίαση του βιβλίου των εκδόσεων Πατάκη «Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα όπως τα έζησα», ήταν μόνο Αιτωλοακαρνάνες: Ο Στέφανος Αναγνώστου, δημοσιογράφος, Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης, ο Νίκος Παπαγιαννόπουλος, τ. Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, ο Κωστής Τσιακανίκας, δημοσιογράφος, Διευθυντής Ειδήσεω Star channel και ο δημοσιογράφος – λογοτέχνης Κωστής Τσιάκαλος, που ανέλαβε το συντονισμό.

Το βιβλίο, όπως ο ίδιος ο συγγραφέας σημείωσε, είναι η επιτομή του επί σαράντα χρόνια ρεπορτάζ του. Περιλαμβάνει τις πλέον στυγερές ανθρωποκτονίες στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια, τις οποίες και ο Π. Σόμπολος έζησε από κοντά, κάνοντας ρεπορτάζ, σε όποιον χώρο κι αν διαδραματίζονταν τα γεγονότα. Σε δηλώσεις του μάλιστα στους δημοσιογράφους είπε ότι αφιερώνει το βιβλίο στους νεότερους συναδέλφους του, με την προτροπή να κάνουν ρεπορτάζ πάντα στον τόπο των γεγονότων, όποια και αν είναι η φύση του (αστυνομικό, πολιτικό, δικαστικό, κτλ), εστιάζοντας στη διασταύρωση των πληροφοριών.

Όσον αφορά το βιβλίο σημείωσε ότι στην αρχική του μορφή ήταν ογκωδέστερο, αλλά ύστερα από προτροπή του εκδοτικού οίκου προσάρμοσε τα κείμενα, καθώς το αναγνωστικό κοινό δεν προτιμά τα πολύ ογκώδη βιβλία. Βέβαια, στο πενταπλό φονικό των Καλυβίων, αφιερώνει πολλές σελίδες… «Τα γεγονότα που περιγράφω στο βιβλίο είναι 100% αυθεντικά. Και είναι όλα πολύ τραγικά, αλλά προσπαθώ, έστω και μέσα από τέτοια δραματικά γεγονότα, να περνάω πάντα ένα θετικό μήνυμα στο κοινωνικό σύνολο», είπε ο κ. Σόμπολος.

Απαντώντας σε ερώτηση του agrinioreport.com για το αν ο ρεπόρτερ γίνεται κάποιες στιγμές και …ντετέκτιβ, τόνισε ότι οι ρόλοι πρέπει να είναι διακριτοί: «Εγώ ούτε τον αστυνομικό έκανα ποτέ ούτε τον ντετέκτιβ. Είμαι ο δημοσιογράφος!». Σε συμπληρωματική μας ερώτηση για το ενδεχόμενο ο δημοσιογράφος να προηγείται της αστυνομίας, να έχει λ.χ. στοιχεία ρεπορτάζ που δείχνουν τον δολοφόνο, η απάντησή του ήταν εξίσου καθαρή: «Το γράφεις στο μέσο που εργάζεσαι. Προηγουμένως, όμως, θα διασταυρώσεις από πολλές πλευρές τις πληροφορίες σου. Εγώ έχω χάσει πολλές πρωτιές επειδή δεν βιάστηκα να δώσω πληροφορίες…».



Δείτε τα άρθρα από το blog μας!

  • Πώς γίνεται η παρακολούθηση τηλεφώνου σταθερού και κινητού;

    Πώς γίνεται η παρακολούθηση τηλεφώνου σταθερού και κινητού;

    Η παρακολούθηση τηλεφώνου αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές υπηρεσίες που παρέχουμε. Η παρακολούθηση κινητού τηλεφώνου αλλά και σταθε[..] 10 / 11 / 2020

  • Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα από 15χρονη που έσφαξε τη μητέρα της

    Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα από 15χρονη που έσφαξε τη μητέρα της

    Ομολόγησε η 15χρονη μαζί με τον 17χρονο φίλο της ότι μαζί σκότωσαν την 50χρονη μητέρα της στην Αγία Βαρβάρα. Άγριο έγκλημα μπροστά από [..] 09 / 11 / 2020

  • Υπόθεση ασέλγειας στον Πειραιά με δύο ανήλικα

    Υπόθεση ασέλγειας στον Πειραιά με δύο ανήλικα

    52χρονος που ασελγούσε σε ανήλικα συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς την Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλεια[..] 05 / 10 / 2020

  • Όπλα στην Καστοριά ικανά για πολεμικές επιχειρήσεις

    Όπλα στην Καστοριά ικανά για πολεμικές επιχειρήσεις

    Χθες ανακάλυψε η αστυνομία στην Καστοριά όπλα ικανά για πολεμικές επιχειρήσεις σε τεράστιο οπλοστάσιο θαμμένο σε έναν χώρο με ιδιοκτήτη[..] 12 / 09 / 2020



ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ - Τι λένε για εμάς

Ντετέκτιβ με λόγο τιμής και αξιοπρέπεια. Ταχύτατο γραφείο ιδιωτικών ερευνών. Συστήνω.

- Χρήστος, Αθήνα

Αποτελεσματικός και διακριτικός. Ήταν χαρά μου να συνεργαστώ με αυτό το γραφείο.(Google translate)

- Alex, Ηνωμένο Βασίλειο

Πραγματικά πολύ σοβαροί στην δουλειά τους....υπεύθυνοι άνθρωποι, συστήνω ανεπιφύλακτα.

- Niki, Κηφισιά

Δεν μοιράζομαι αυτά που ξέρω και προσπαθώ να του πω ότι τα καταφέρνω για συνεργάτης του. Ωστόσο παίρνω την ευθύνη να σας τον συστήσω ανεπιφύλαχτα.

- ΜΑΝΟΣ, Ελλάδα

Αποδεδειγμένα πλήρη εχεμύθεια και σύντομα αποτελέσματα. Πάνω απ' όλα με τον ανθρωπο γίνεσαι φιλος, λες και γνωρίζεσαι από χρόνια, κάτι σσν γνωστός από παλιά..!

- Κωσταντίνος, Αθήνα

Γραφείο ντετέκτιβ με εξυπηρέτηση, ευγενικό προσωπικό και απόλυτη εχεμύθεια. Μπράβο σας! Θα σας συστήνω ανεπιφύλακτα.

- Βαγγέλης, Θεσσαλονίκη