Αλλάξατε κωδικό στο eBay; Κινδυνεύετε ακόμα ανέφεραν στο Mashable



Αλλάξατε κωδικό στο eBay; Κινδυνεύετε ακόμα ανέφεραν στο Mashable

ebay

Created: 01/11/2017

Όταν το eBay παραδέχθηκε την Τετάρτη ότι είχε πέσει θύμα μιας κυβερνοεπίθεσης, η εταιρεία ζήτησε από από τους 145 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασής τους. Αλλά οι εισβολείς είχαν πρόσβαση σε μια βάση δεδομένων πελατών που περιελάμβανε και άλλες προσωπικές πληροφορίες, όπως ονόματα, διευθύνσεις και ημερομηνίες γεννήσεως – δεδομένα που δεν μπορούν τόσο εύκολα να αλλάξουν.

Τα καλά νέα είναι ότι το eBay αναφέρει ότι δεν διέρρευσε καμία οικονομική πληροφορία. Τα οικονομικά στοιχεία ήταν αποθηκευμένα σε διαφορετικά συστήματα, και το eBay αναφέρει ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι όλα τα δεδομένα της PayPal τέθηκαν σε κίνδυνο. Τα κακά νέα είναι ότι τα δεδομένα που διέρρευσαν είναι σημαντικά.

Εκπρόσωποι του Ebay ανέφεραν στο Mashable, ότι η εταιρεία δεν γνωρίζει πόσοι από 145 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς αποκτήθηκαν από τους εισβολείς. Εκατομμύρια άλλοι ανενεργοί λογαριασμοί θα μπορούσαν επίσης να έχουν επηρεαστεί.

Να αναφέρουμε για άλλη μια φορά, ότι τα δεδομένα που διέρρευσαν είναι πολύ σημαντικές πληροφορίες. Η επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου του Wired, Mat Honan απέδειξε, ότι αν οι hackers αποκτήσουν πρόσβαση σε λίγες μόνο προσωπικές πληροφορίες- όπως τον αριθμό τηλεφώνου, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τη φυσική διεύθυνση – σε συνδυασμό με ένα καλό παλιομοδίτικο social engineering μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες ζημιές.

Η διαρροή περιλαμβάνει την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμός τηλεφώνου και τη φυσική διεύθυνση. Αυτό το είδος των δεδομένων μπορεί να καταστήσει εύκολο για τους εγκληματίες να παρακάμψουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας.

Ο ερευνητής Ashkan Soltani σημειώνει, ότι τουλάχιστον ένα άτομο ισχυρίζεται ότι πουλάει την υποτιθέμενη βάση δεδομένων των χρηστών της εταιρείας. Το εν λόγω πρόσωπο θέλει 1.453 BTC (περίπου 753 δολάρια) σε αντάλλαγμα για την πρόσβαση σε μια βάση που περιέχει 145.312.663 μοναδικές εγγραφές. Σύμφωνα όμως με το eBay, δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο.

Ο δημοσιογράφος και ερευνητής ασφάλειας Brian Krebs αναφέρει ότι είναι πολύ πιθανό οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που βρίσκονται στα δεδομένα που διέρρευσαν να αρχίσουν να λαμβάνουν περισσότερα spa . Αναφέρει επίσης ότι τα spam «θα περιλαμβάνουν κατά πάσα πιθανότητα επιθέσεις phishing με στόχο την κλοπή στοιχείων σύνδεσης ή και τη διάδοση malware.»

Ο Krebs πιστεύει ότι αυτό το είδος της βάσης δεδομένων θα είναι «ένα χρυσωρυχείο για τους καλλιτέχνες της τηλεφωνικής απάτης»

Τα δεδομένα δεν ήταν όλα κρυπτογραφημένα

Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι τα ονόματα, οι αριθμοί τηλεφώνου, οι ημερομηνίες γέννησης, οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διευθύνσεις κατοικίας ήταν όχι μόνο δεν είναι κρυπτογραφημένο – αλλά αποθηκεύονταν σε μορφή απλού κειμένου.

Τα στοιχεία αυτά δεν είναι προαιρετικά. Για να εγγραφείτε σε έναν λογαριασμό eBay, ο χρήστης θα πρέπει να δώσει ένα όνομα, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου του. Αν θέλετε να πουλήσετε κάτι στο eBay, θα πρέπει να δώσετε μια ημερομηνία γέννησης που δείχνει είστε άνω των 18 ετών.

Έτσι με τους 145 εκατομμύρια ενεργοί λογαριασμοί του eBay που διέρρευσαν, οι χρήστες ουσιαστικά παρέδωσαν την ασφάλεια τους στην εταιρεία, η οποία την αποθήκευσε σε μορφή απλού κειμένου.



Δείτε τα άρθρα από το blog μας!

  • Πώς γίνεται η παρακολούθηση τηλεφώνου σταθερού και κινητού;

    Πώς γίνεται η παρακολούθηση τηλεφώνου σταθερού και κινητού;

    Η παρακολούθηση τηλεφώνου αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές υπηρεσίες που παρέχουμε. Η παρακολούθηση κινητού τηλεφώνου αλλά και σταθε[..] 10 / 11 / 2020

  • Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα από 15χρονη που έσφαξε τη μητέρα της

    Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα από 15χρονη που έσφαξε τη μητέρα της

    Ομολόγησε η 15χρονη μαζί με τον 17χρονο φίλο της ότι μαζί σκότωσαν την 50χρονη μητέρα της στην Αγία Βαρβάρα. Άγριο έγκλημα μπροστά από [..] 09 / 11 / 2020

  • Υπόθεση ασέλγειας στον Πειραιά με δύο ανήλικα

    Υπόθεση ασέλγειας στον Πειραιά με δύο ανήλικα

    52χρονος που ασελγούσε σε ανήλικα συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς την Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλεια[..] 05 / 10 / 2020

  • Όπλα στην Καστοριά ικανά για πολεμικές επιχειρήσεις

    Όπλα στην Καστοριά ικανά για πολεμικές επιχειρήσεις

    Χθες ανακάλυψε η αστυνομία στην Καστοριά όπλα ικανά για πολεμικές επιχειρήσεις σε τεράστιο οπλοστάσιο θαμμένο σε έναν χώρο με ιδιοκτήτη[..] 12 / 09 / 2020



ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ - Τι λένε για εμάς

Ντετέκτιβ με λόγο τιμής και αξιοπρέπεια. Ταχύτατο γραφείο ιδιωτικών ερευνών. Συστήνω.

- Χρήστος, Αθήνα

Αποτελεσματικός και διακριτικός. Ήταν χαρά μου να συνεργαστώ με αυτό το γραφείο.(Google translate)

- Alex, Ηνωμένο Βασίλειο

Πραγματικά πολύ σοβαροί στην δουλειά τους....υπεύθυνοι άνθρωποι, συστήνω ανεπιφύλακτα.

- Niki, Κηφισιά

Δεν μοιράζομαι αυτά που ξέρω και προσπαθώ να του πω ότι τα καταφέρνω για συνεργάτης του. Ωστόσο παίρνω την ευθύνη να σας τον συστήσω ανεπιφύλαχτα.

- ΜΑΝΟΣ, Ελλάδα

Αποδεδειγμένα πλήρη εχεμύθεια και σύντομα αποτελέσματα. Πάνω απ' όλα με τον ανθρωπο γίνεσαι φιλος, λες και γνωρίζεσαι από χρόνια, κάτι σσν γνωστός από παλιά..!

- Κωσταντίνος, Αθήνα

Γραφείο ντετέκτιβ με εξυπηρέτηση, ευγενικό προσωπικό και απόλυτη εχεμύθεια. Μπράβο σας! Θα σας συστήνω ανεπιφύλακτα.

- Βαγγέλης, Θεσσαλονίκη