Φεύγεις διακοπές; Τι μέτρα προφύλαξης πήρες;



Φεύγεις διακοπές; Τι μέτρα προφύλαξης πήρες;

Created: 06/05/2018

  • Καλοκαίρι, η περίοδος που σηματοδοτεί την έναρξη των διακοπών μας.
  • Κύρια στοιχεία η θάλασσα, τα ταξίδια, ο ανέμελος χρόνος, με τις περισσότερες ώρες της ημέρας να βρισκόμαστε εκτός σπιτιού.
  • Κάποιοι κίνδυνοι ωστόσο, δεν πάνε διακοπές. Για να μην βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων ας έχουμε στο νου μας κάποιους βασικούς κανόνες.
  • Τόσο για θέματα που αφορούν την κατοικία μας, αλλά και το ταξίδι καθώς και το μέρος που παραθερίζουμε.

Διακοπές μακριά από την κατοικία μας

Πριν φύγουμε για διακοπές, καλό είναι να λάβουμε ορισμένα μέτρα προφύλαξης, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε όσο γίνεται μια σειρά από κινδύνους. Οι ενέργειες που χρειάζεται να κάνουμε είναι οι εξής:

  1. Bεβαιώνουμε ότι όλες οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού μας είναι καλά ασφαλισμένα.
  2. Ενημερώνουμε για την απουσία μας µόνο συγγενικά και φιλικά μας πρόσωπα ή τους γείτονές που γνωρίζουμε και εμπιστευόμαστε, για να επιβλέπουν την οικία μας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής μας.
  3. Αποφεύγουμε να αφήνουμε σηµειώµατα για το πότε πρόκειται να επιστρέψουμε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζουμε.
  4. Αποφεύγουμε να αφήνουμε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι «κράχτες» της απουσίας μας.
  5. Αποφεύγουμε επίσης να αφήνουμε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο μας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.
  6. Καλό είναι το σπίτι ή το διαµέρισµα μας να µην δείχνει «εντελώς κλειστό», υποδηλώνοντας έτσι την απουσία μας.
  7. Τοποθετούμε, εάν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόµατου φωτισµού ή αφήνουμε κάποιο φως αναμμένο.
  8. Ενεργοποιούμε, αν υπάρχει, το σύστημα συναγερμού.
  9. Αποφεύγουμε να αφήσουμε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι μας.

Σε περίπτωση που ενημερωθούμε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά μας πρόσωπα ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στην οικία μας το διάστημα που λείπουμε, ειδοποιούμε το «100» ή το Αστυνοµικό Τµήµα της περιοχής μας ή την εταιρία security αν έχουμε συνδρομή, ώστε να έλεγξουν το χώρο.
Σε περίπτωση κλοπής ειδοποιούμε άμεσα το «100» ή το Τµήµα Ασφαλείας της περιοχής μας.

Μέτρα για κινδύνους στο ταξίδι

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είναι και εκεί πιθανό να πέσουμε θύματα κλοπής που μπορεί εκτός από τη διάθεση, να μας χαλάσουν και όλες μας τις διακοπές. Καλό θα ήταν λοιπόν ,να τηρούμε τους παρακάτω κανόνες ασφαλείας:

  1. Δεν αφήνουμε ποτέ εκτεθειμένα τσάντα, πορτοφόλι, χρήματα, πιστωτικές κάρτες, γυαλιά ηλίου, κλειδιά μηχανής ή αυτοκινήτου, όπου κι αν βρισκόμαστε.
  2. Δεν αφήνουμε ποτέ ασυνόδευτες τις αποσκευές μας, παρά μόνον όταν μπορούμε να τις ασφαλίσουμε σε κάποιο χώρο υποδοχής.
  3. Εαν χρειαστεί να μετακινηθούμε με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αποφεύγουμε να έχουμε μαζί μας μεγάλα χρηματικά ποσά.
  4. Όταν πραγματοποιούμε συναλλαγές στα Μηχανήματα Ανάληψης Χρημάτων (ΑΤΜ), δείχνουμε μεγάλη προσοχή στο τι συμβαίνει γύρω μας και διακριτικότητα στις κινήσεις μας.
  5. Στην περίπτωση που χρησιμοποιούμε δικό μας μεταφορικό μέσο (αυτοκίνητο ή μηχανή), δεν αφήνουμε πολύτιμα αντικείμενα σ’ αυτό και στο εσωτερικό του δεν πρέπει να εμφανίζονται αντικείμενα σε ορατό σημείο.
  6. Δεν αφήνουμε ποτέ τα κλειδιά της μηχανής ή του αυτοκινήτου μας επάνω σ’ αυτά, ακόμη και εάν πρόκειται να λείψουμε για ελάχιστο χρόνο.
  7. Φροντίζουμε πάντοτε να παρκάρουμε σε οδούς, εάν είναι δυνατόν καλά φωτιζόμενες τις νυκτερινές ώρες και ποτέ σε ερημικά μέρη. Σε κάθε περίπτωση, ενεργοποιούμε πάντα το σύστημα συναγερμού, εφόσον διαθέτει το όχημά μας.

Μέτρα προφύλαξης για το μέρος διαμονής

Πολλές είναι οι περιπτώσεις που παρατηρούνται αυξημένα κρούσματα κλοπών σε θερινές κατοικίες και καταλύματα. Οπότε, λαμβάνουμε αντίστοιχα μέτρα προφύλαξης για το δωμάτιο ή διαμέρισμα που θα νοικιάσουμε και θα μείνουμε στις καλοκαιρινές μας διακοπές.

  • Ασφαλίζουμε πάντα κατά την έξοδό μας, το δωμάτιο του ξενοδοχείου ή το ενοικιαζόμενο δωμάτιο – διαμέρισμα όπου διαμένουμε, ακόμη και εάν λείψουμε για ελάχιστο χρόνο.
  • Εξασφαλίζουμε ότι έχουμε τοποθετήσει σε ασφαλές μέρος, στο χώρο της διαμονής μας, τα χρήματα ή τα αντικείμενα αξίας που δεν θα χρειαστούμε να έχουμε μαζί στην έξοδό μας.
  • Μέτρα προφύλαξης στην παραλία
  • Στην παραλία, δεν αφήνουμε ποτέ χωρίς επίβλεψη τα προσωπικά μας αντικείμενα (πορτοφόλι, γυαλιά ηλίου, κινητό, φωτογραφική μηχανή, κλειδιά, ενδύματα).

Μέτρα προφύλαξης στη διασκέδαση

Όχι πάντα όμως συμβαίνει και στην διασκέδασή μας σε Κέντρα – Bar – Καφετερίες – Εστιατόρια – υπαίθριους χώρους εκδηλώσεων να υπάρχουν κίνδυνοι.  Γι’ αυτό δεν αφήνουμε ποτέ το πορτοφόλι, τα γυαλιά ηλίου, το κινητό, τα κλειδιά μας έκθετα επάνω σε τραπέζι. Επιπλέον, δεν αφήνουμε τη ζακέτα ή το σακάκι μας, τη τσάντα ή το τσαντάκι μέσης επάνω σε διπλανά καθίσματα ή κρεμασμένα σε αυτά.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!

Εάν χάσουμε κάτι ή αντιληφθούμε ότι μας έχουν κλέψει οτιδήποτε ή εάν ο χώρος που διαμένουμε έχει παραβιασθεί, είναι σημαντικό να ενημερώσουμε αμέσως την Αστυνομία (100). Σε πιο σύνθετες περιπτώσεις, αρκετές φορές απαιτείται η λύση, που παρέχει ένα γραφείο ιδιωτικών ερευνών ή ένας ντετέκτιβ.



Δείτε τα άρθρα από το blog μας!

  • Πώς γίνεται η παρακολούθηση τηλεφώνου σταθερού και κινητού;

    Πώς γίνεται η παρακολούθηση τηλεφώνου σταθερού και κινητού;

    Η παρακολούθηση τηλεφώνου αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές υπηρεσίες που παρέχουμε. Η παρακολούθηση κινητού τηλεφώνου αλλά και σταθε[..] 10 / 11 / 2020

  • Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα από 15χρονη που έσφαξε τη μητέρα της

    Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα από 15χρονη που έσφαξε τη μητέρα της

    Ομολόγησε η 15χρονη μαζί με τον 17χρονο φίλο της ότι μαζί σκότωσαν την 50χρονη μητέρα της στην Αγία Βαρβάρα. Άγριο έγκλημα μπροστά από [..] 09 / 11 / 2020

  • Υπόθεση ασέλγειας στον Πειραιά με δύο ανήλικα

    Υπόθεση ασέλγειας στον Πειραιά με δύο ανήλικα

    52χρονος που ασελγούσε σε ανήλικα συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς την Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλεια[..] 05 / 10 / 2020

  • Όπλα στην Καστοριά ικανά για πολεμικές επιχειρήσεις

    Όπλα στην Καστοριά ικανά για πολεμικές επιχειρήσεις

    Χθες ανακάλυψε η αστυνομία στην Καστοριά όπλα ικανά για πολεμικές επιχειρήσεις σε τεράστιο οπλοστάσιο θαμμένο σε έναν χώρο με ιδιοκτήτη[..] 12 / 09 / 2020



ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ - Τι λένε για εμάς

Ντετέκτιβ με λόγο τιμής και αξιοπρέπεια. Ταχύτατο γραφείο ιδιωτικών ερευνών. Συστήνω.

- Χρήστος, Αθήνα

Αποτελεσματικός και διακριτικός. Ήταν χαρά μου να συνεργαστώ με αυτό το γραφείο.(Google translate)

- Alex, Ηνωμένο Βασίλειο

Πραγματικά πολύ σοβαροί στην δουλειά τους....υπεύθυνοι άνθρωποι, συστήνω ανεπιφύλακτα.

- Niki, Κηφισιά

Δεν μοιράζομαι αυτά που ξέρω και προσπαθώ να του πω ότι τα καταφέρνω για συνεργάτης του. Ωστόσο παίρνω την ευθύνη να σας τον συστήσω ανεπιφύλαχτα.

- ΜΑΝΟΣ, Ελλάδα

Αποδεδειγμένα πλήρη εχεμύθεια και σύντομα αποτελέσματα. Πάνω απ' όλα με τον ανθρωπο γίνεσαι φιλος, λες και γνωρίζεσαι από χρόνια, κάτι σσν γνωστός από παλιά..!

- Κωσταντίνος, Αθήνα

Γραφείο ντετέκτιβ με εξυπηρέτηση, ευγενικό προσωπικό και απόλυτη εχεμύθεια. Μπράβο σας! Θα σας συστήνω ανεπιφύλακτα.

- Βαγγέλης, Θεσσαλονίκη